Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kocaeli'de ekmeğe zam mı geliyor?

Fiyatı en çok tartışılan ürün olan ekmeğe 7.5 ay aradan sonra yine zam geliyor. Fırıncılar yeni teklif hazırlayarak KESOB sundu. Teklif kabul görürse 5 TL olan ekmeğin fiyatı 7.5 TL’ye 210 olan gramajı da 250 grama çıkacak.

3 Haziran 2023 Saat: 23:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 788 kez okunmuştur

Kocaelide ekmeğe zam mı geliyor?
Kocaeli'de ekmeğe zam mı geliyor?

Geçtiğimiz yılın haziran ayında 200 gram ekmeğin 3 TL’ye satıldığı Kocaeli’de bu rakam ilk olarak 200 gram 4 TL ve daha sonra da 210 gram 5 TL olarak uygulanmıştı. Yavaş yavaş fiyatı artan ekmek için geçen yılın ekim ayında alınan son zam kararının üzerinden henüz 7 buçuk ay geçmiş olmasına rağmen ekmeğe yeniden zam yapılacak. Kocaelili fırıncılardan edinilen bilgilere göre Kocaeli Fırıncılar Odası yönetimi, yeni ekmek fiyatıyla ilgili çalışmasını yaptı ve bu çalışmayı Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) yönetimine sundu.

FİYATLA BİRLİKTE GRAMAJ DA ARTACAK
Önümüzdeki günlerde yapılacak KESOB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda görüşülmesi ve karar verilmesi beklenen ekmek fiyat teklifi ile ilgili edinilen bilgiler, gramajın da fiyatla birlikte artacağı yönünde. Bugün 210 gramdan satılan ekmeğin gramajının 250 grama çıkarılması ve bu durumla beraber fiyatın 5 TL’den 7 lira 50 kuruşa çıkacağı öğrenildi. 250 gram ve 7 lira 50 kuruş olacağı öğrenilen ekmek teklifinin KESOB yönetimince onaylanması sonrası kararın yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu zam ile birlikte Halk Ekmek ve simit fiyatında da artışa gidileceği öngörülüyor. Bu kapsamda simit fiyatının önümüzdeki günlerde 10 TL olması bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑