Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kocaeli'de binler Milli İrade Meydanı'na akın etti

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle binlerce kişi Milli İrade Meydanı'nda toplandı

16 Temmuz 2022 Saat: 12:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 789 kez okunmuştur

Kocaelide binler Milli İrade Meydanına akın etti
Kocaeli'de binler Milli İrade Meydanı'na akın etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği'nce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Milli İrade Meydanı'nda program düzenlendi. Saat 20.00'da başlayan program için alana binlerce Kocaelili akın ederken, programa Vali Seddar Yavuz, Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve İlyas Şeker, Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadetin Hülagü, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, Kartepe Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Kocaman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, BBP Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Yalçın Arslan, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Lastik-İş Sendikası Başkanı Alaaddin Sarı, geçmiş dönem MHP Kocaeli Milletvekili Kemal Köse, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, MHP İzmit İlçe Başkanı Kemal Okur, şehit yakınları ve gaziler katılım gösterdi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST SEVİYEDEYDİ
Milli İrade Meydanı'ndaki programda güvenlik önlemleri üst seviyedeydi. Meydan çevresinde giriş çıkışların kontrollü bir şekilde yapılabilmesi için demir bariyerler yerleştirilirken emniyet güçleri alana giriş noktalarında katılımcıların üstlerini ve çantalarını aradı. Alanda acil durumlara karşı ambulans ve itfaiye ekipleri hazır bulundu.

ALTILI MASADAN KİMSE KATILMADI
Kent protokolünde yer alan bir çok ismin katılım sağladığı programda Türk siyasi tarihine altılı masa olarak geçen birliktelik içerisinde yer alan siyasi partilerin temsilcileri programa katılım sağlamadılar. CHP, İYİ Parti, DP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi il başkanları ya da temsilcileri alanda yer almadılar. İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız için protokolde yer ayrılırken, İl Başkanı Yıldız programda görülmedi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de programa katılmayan isimler arasında yer aldı.

İKRAMLAR YAPILDI, BAYRAK DAĞITILDI
COVİD-19 ile mücadelede önemli olan aşının da unutulmadığı programda alana bir adet aşı standı da kuruldu. Bir çok kurum ve kuruluşun standının yar aldığı programda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan stantlarda vatandaşlara simit, açma, çay gibi gıda maddeleri ikram edilirken, ağızlarının tatlanması için de lokma döktürüldü. Alana girişte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantlarda vatandaşlara bayraklar dağıtıldı, dağıtılan bayraklar zaman zaman görsel şölen oluşmasına katkı sağlandı. Konuşmacıların katılımcılara seslendiği programda çeşitli eserler seslendirildi, tiyatro oyunları sergilendi.

Milli İrade Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şunları söyledi:

"29 gün nöbet tutulan bu meydan o kadar güzel görünüyor ki bu saatte buraya teşrif eden kardeşlerime teşekkürü borç biliyorum. Bugün bir anma günü, hain darbe girişimini unutmama ve unutturmama, canını siper eden vatan evlatlarını anma ve önlerinde eğilme günü. Aynı bir kanser gibi tüm vücudu saran, bu devletin tüm noktalarını sızmayı başarmış ve kumandası dışarıda olan örgüt millet iradesine müdahale edeceği, devleti ele geçireceği günü sabırla beklemiş ama milletimiz her zaman başarmayı bildiği destanlar eşliğinde meydanları hep birlikte doldurduk. O günlerden ders çıkarma günündeyiz. Bu millet tankların yanında olanları, evlerinde televizyondan darbe girişimini izleyenleri unutmayacak, mermiler karşısında vücudunu siper edenleri unutmayacak. Bugün en değerlisi sizlerin burada olması, sizler bulunduğunuz alandan göremiyor olabilirsiniz ama alan hıncahınç dolu. İnşallah bu memleket bir daha öyle günler görmez."

Milli İrade Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen programda konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz şunları söyledi:

"Gazi Alpaslan'dan bugüne kadar bu yurdu bize vatan etmiş olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz her zaman hür ve bağımsız yaşamayı tercih etmiştir. 15 Temmuz gecesini bize bir kez daha gösterdi ki milleti ordusu olan bir ülkeyiz ve toplumuz. O gece karşımıza dikilenler asker üniforması giymiş olan hainler ve o hainlerin yaptığı girişim nedeniyle bizim ordumuza olan güvenimizi hiç bir şekilde azalmamıştır. Kardeşlerim bu hainler hiç pişman olmadılar, bugünlerde bir pişmanlık söylemi yürüyor ama bu milletin şefkatini istismar etmeye devam ediyorlar. Aradan altı yıl geçti, insanların hafızası unutulur, bize yapılanları af edebiliriz ama devletimizi yapılanları unutmak şehitlerimize, gazilerimize ve insanlarımıza ihanettir."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑