Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Kocaeli'de 63 bin öğrenci ders başı yaptı

Kocaeli'de yeni eğitim ve öğretim döneminde 1460 okulda 30 bin öğretmen eşliğinde 463 bin öğrenci, ders başı yaptı

13 Eylül 2022 Saat: 10:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 682 kez okunmuştur

Kocaelide 63 bin öğrenci ders başı yaptı
Kocaeli'de 63 bin öğrenci ders başı yaptı

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının açılışı İzmit 23 Nisan İlkokulunda yapıldı. Düzenlenen programda, halk oyunları gösteri yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili açıklama yaptı. Akmanşen, konuşmasında, “Milli eğitimin temel amaçlarından biri de fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmektir. Aynı zamanda iyi bir insan iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi en büyük gayemizdir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi geleceğin güvencesi sağlam temelli bir eğitim ise öğretmene dayalıdır. Öğrencilerimiz avuçlarımıza bırakılan devamlı sevgi ve ilgi bekleyen çiçeklerdir. Her çiçeğin birbirinden farklı olduğunu unutmadan avucumuzdaki çiçeklere özenle bakarsak güzel bir bahçe elde ederiz. İnsan hayatının en önemli ve en anlamlı adımı ilkokuldur. Sizlerle aynı heyecanı paylaşıyoruz. Öğretmen veli öğrenci üçgeninden çıkmadığımız sürece başarı düzeyinin artacağını göreceksiniz” diye belirtti.


“MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULAŞMA HEDEFİNE YÜRÜYORUZ”
Törende konuşma yapan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Eğitim bireysel anlamda bir değişim ve gelişimin yanında ulusların hür ve bağımsız yaşamasını, refahını da etkiliyor” dedi. Eğitimin öneminden bahseden Vali Yavuz, “İster en gelişim ister gelişmekte olan ülkeler olsun hepsinin önemsediği husus eğitimdir. Biz de Kurtuluş Savaşımızın eşsiz Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başöğretmenimiz olarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine yürüyoruz. Eğer teknoloji üretmiyorsanız başkalarının ürettiği teknolojiyi kıllanıyorsanız; kendinize güvenemezsiniz, kendinizi geliştiremezsiniz. Hamdolsun ki artık bilim ve teknoloji üretiyoruz. Öğretmenlerimizin bir sanatkâr olduğunu unutmadan onların moral ve motivasyonunun yüksek olarak sınıfa girmelerini rica ediyorum. Onlardan Emir vermelerini değil liderlik yapmalarını istiyoruz. Öğretmenlerimize saygı duymayı, onlara hürmet etmeyi öğrenmeliyiz” diye konuştu.


“1 MİLYAR 684 MİLYON LİRA HARCADIK”
Kocaeli’de eğitime yönelik yapılan çalışmaları anlatan Vali Yavuz, “1460 okulda 463 bin öğrenci ve 30 bine yaklaşan öğretmen ordumuzla inşallah öğrencilerimize topluma hazırlayacağız. Derslik başına düşen öğrenci sayımız 23, şubeye düşen öğrenci sayısı, 24. Halk eğitim merkezi çalışmalar çok önem veriyoruz. 233 bin 505 vatandaşımıza halk eğitim kurslarında eğitim vermiş bulunuyoruz. 18 Haziran 2020 tarihinden 24 Ağustos 2022 tarihine kadar toplam 44 eğitim kurumunu, yaklaşık 1 milyar 684 milyon para harcayarak eğitim öğretimin hizmetine açtık. 14 eğitim kurumunun inşaatı devam ediyor yaklaşık maliyeti 260 milyon TL harcanıyor. 21 adet eğitim kurumu sözleşme ve ihale aşamasında” dedi.


“ÇOCUKLARIMIZ KENDİ KAHRAMANLARINI TANISIN İSTİYORUZ”
Vali Yavuz ve katılımcılar akabinde yeni dönemin ilk ders zilini çalarak çocuklara kaynak kitapların yanı sıra Valiliğin hazırladığı Türk büyükleri konulu kitapları dağıttı. Dağıtılan kitaplarla ilgili Vali Yavuz, “Öğrencilerimize Kocaeli Valiliğinin hazırladığı Türk büyükleri kitaplarını dağıtıyoruz. Çocuklarımız başka ülkelerin kahramanlarını önemsemek yerine kendi kahramanlarını tanısın istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Sultan Alparslan, Seyit Onbaşı gibi Türk büyüklerimizin başarı dolu hikâyelerini kitaplaştırdık. Sonra millet niye değişti diye soruyoruz. Ne bekliyorduk ki? Dolayısıyla yavaş yavaş sistemi değiştiriyoruz. Değişim kahramanlarımıza saygı duymakla başlar. Yoksa ‘coni’leşirsiniz. Coni’lerin kahramanlarını yüceltip kendi kahramanlarınızı aşağılamaya başlarsınız” diye konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑