Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kocaeli'de 42 sınıf karantinada

Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi, bugün itibariyle tespit ettiği okullarda 42 sınıfın karantinada olduğunu belirterek, okullarda daha fazla önlem alınmasını, sınıfların seyreltilmesini ve ders saatlerinin kısaltılmasını istedi

30 Eylül 2021 Saat: 08:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.807 kez okunmuştur

Kocaelide 42 sınıf karantinada
Kocaeli'de 42 sınıf karantinada

Pandemi nedeniyle 1,5 yıl uzaktan eğitim veren okullarda yeniden başlayan yüz yüze eğitimde artan vakalar nedeniyle sınıf karantinaları başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nca alınan kararla karantina işlemi sınıflarda pozitif öğrenci sayısı ikiye çıktığında uygulanıyor. Kocaeli genelinde çok sayıda okulda karantina uygulaması yapıldığı öğrenildi. Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi, tespit ettiği okullarda kaç sınıfın karantinaya alındığını duyurarak eğitimin daha sağlıklı devam etmesi için daha sıkı önlemler alınmasını istedi.

DERS SAATLERİ KISALTILMALI
Yüz yüze eğitimin devam etmesinden yana olan Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, okullarda alınan önlemlerin daha sıkı hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Sınıfların seyreltilmesini isteyen Yıldırım, “40 mevcudu olan sınıflarda ders veriyoruz. Bu sınıfların mutlaka seyreltilmesi gerekiyor. Derslerin sürelerinin kısaltılması gibi yeni önlemlerin alınması şart. Aksi halde yüz yüze eğitimi sürdürmekte zorlanacağız” dedi.

SAYI HER GÜN ARTIYOR
Eğitim-Sen tarafından okullarda tespit edilen ve karantinaya alınan sınıfların sayısı bu hafta dün itibariyle 42 olduğu belirtildi. Dilovası, Körfez, Derince, Karamürsel, İzmit, Gölcük, Başiskele ve Kartepe’de yapılan tespitlerde 42 sınıfın karantinada olduğunu açıklayan sendika, bu sayının tüm okullarda 100’ün üzerinde olduğunu kaydetti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑