Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Kocaeli'de 3 bin kişi işe alınacak, mülakat yarın!

Ford Otosan tarafından gerçekleştirilen doğrudan 12 bin kişiyi aşkın istihdam ilave 3 bin kişi ile 15 bin kişiye yükselecek. Kocaeli'de iş arayanlar dikkat: 3 bin kişi işe alınacak, mülakat yarın!

6 Nisan 2021 Saat: 23:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 38.648 kez okunmuştur

Kocaelide 3 bin kişi işe alınacak, mülakat yarın!
Kocaeli'de 3 bin kişi işe alınacak, mülakat yarın!

Son dönemde Kocaeli’ye yapılan yatırımların sayısı giderek artıyor. Özellikle Ford Otosan ve Volkswagen firmalarının birlikte hayata geçireceği büyük projenin ardından kentimize bir büyük yatırım daha geliyor. Daha önce açıklanan bu yatırımda Volkswagen’in 1 tonluk ticari aracının Ford Otosan’ın Kocaeli fabrikasında üretileceği, Ford’un elektrik araçlar için de 2 milyar Euro yatırım yapacağı belirtilmişti.

İLK YATIRIM FORD’DAN

Söz konusu proje ile Ford Otosan tarafından gerçekleştirilen doğrudan 12 bin kişiyi aşkın istihdam ilave 3 bin kişi ile 15 bin kişiye yükselecek. Bununla birlikte yan sanayide oluşacak ilave 15 bin kişilik istihdam öngörüsü ile toplam 18 bin kişilik yeni iş imkanı sunacak. 

OPERASYON MERKEZİ
Bu büyük yatırımın ardından bir önemli haber de Gebze’den geldi. En büyük online alışveriş platformu olan ve 200 milyar doları aşkın serveti ile dünyanın en zenginlerinden biri haline gelen Jeff Bezos’un kurucusu ve CEO’su olduğu Amazon markasının Türkiye’deki işlerini yürüten CEVA Lojistik’in, Gebze Tavşanlı’daki yatırımında çalışmak üzere uzun vadeli olarak yaklaşık 3 bin kişiye iş imkanı sağlayacağı belirtildi.

İLK ETAPTA 1600 KİŞİ
İlk etapta 1600 kişinin direkt olarak kurumda iş başı yapacağı ve bu sayının yeni dönemde daha da artacağı açıklandı. Bu sayının ilerleyen süreçte 3 bine yükselmesi bekleniyor. Ceva Lojistik, online alışverişte dünyada en çok tercih edilen markalarından biri olan Amazon’un yanı sıra Trendyol gibi online alışverişin öncü firmalarının da işlerini yürütüyor.

MÜLAKAT YAPILACAK
Öte yandan CEVA Lojistik yetkililerinin, işe alımlar ile ilgili mülakatı yarın(Çarşamba) Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde yapacağı belirtildi. Mülakatlarının 10.00-15.00 saatleri arasında gerçekleşeceği, vasıflı vasıfsız ayrımı olmadan işçi temininin yapılacağı öğrenildi. 20-40 yaşları arasındaki bay ve bayan tüm adayların dikkate alınacağı ve başvurularının değerlendirileceği ifade edildi.

SOSYAL HAKLARI VAR
Mülakattan geçen ve işe alımı kabul edilen kişiler Ramazan Bayramı sonrasında ya da en geç haziran ayı başında iş başı yapabilecek. Çalışma şartları olarak da görev verilecek kişilerin asgari ücretin üzerinde bir maaş alacağı, ayrıca sigorta, servis ve yemek haklarının verileceği öğrenildi. Firmanın 5 ay içerisinde yaklaşık 900 kişiyi işe aldığı da ifade edildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑