Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Kocaeli’ye 238 yeni hekim atandı

Sağlık Bakanlığı tarafından ihtiyaçlara yönelik olarak gerçekleştirilen atamalar sayesinde Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 1. ve 2. basamak sağlık tesisleri gücüne güç katmış oldu.

3 Kasım 2020 Saat: 08:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.965 kez okunmuştur

Kocaeli’ye 238 yeni hekim atandı
Kocaeli’ye 238 yeni hekim atandı

Kocaeli’ye çok sayıda Tabip ve Uzman Tabip ataması gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından ihtiyaçlara yönelik olarak gerçekleştirilen atamalar sayesinde Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 1. ve 2. basamak sağlık tesisleri gücüne güç katmış oldu.

TOPLAM 238 HEKİM ATANDI
Sağlık Bakanlığının 94. dönem devlet hizmet yükümlülüğü kurası sonuçlandı. Bu kura sonucuna istinaden Kocaeli’ye tam 216 Pratisyen Hekim ve 22 Uzman Hekim ataması gerçekleşti. Bu atamalar ile birçok sağlık tesisindeki Uzman ve Pratisyen Hekim eksikliği önemli ölçüde giderilmiş oldu.

REKOR SEVİYEDE, MEMNUNİYET VERİCİ ATAMA
Yapılan atamaların memnuniyet verici seviyede olduğunu belirten Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan “Bu atamalar rekor sayıda diyebileceğimiz önemli sayıda ve ildeki sağlık ordumuzun gücüne güç kattı. Pandemi nedeniyle içinde bulunduğumuz süreçte, İl Sağlık Müdürlüğü olarak koronavirüsle mücadele çalışmalarını tüm kurumlarımızla ortak hareket ederek koordineli şekilde gerçekleştirmekteyiz. Bu yoğun mücadelenin yanı sıra diğer sağlık hizmetlerini de hiçbir aksaklığa meydan vermeden sürdürme gayreti içerisindeyiz. Sağlık kuruluşlarımızda, muayene, ameliyat, görüntüleme vb gibi birçok tanı, tedavi ve sağlık hizmeti, halkımıza eksiksiz olarak sunuluyor. Vatandaşlarımızdan belirlenen tedbirlere istisnasız uyarak, koronavirüs mücadelesinde bizlere destek vermelerini istiyoruz. İlimizdeki sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde ve eksiksiz yürütülmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BİRÇOK MERKEZE ÖNEMLİ SAYIDA ATAMA
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Uzman ve Pratisyen Hekim sayılarının sağlık tesislerine göre dağılımı ise şu şekilde:

22 UZMAN HEKİM
Başiskele İlçe Sağlık Müdürlüğü: 1 Aile Hekimi Uzmanı, Darıca Farabi EAH: 2 Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü: 1 Aile Hekimi Uzmanı, Derince İlçe Sağlık Müdürlüğü: 1 Aile Hekimi Uzmanı, Dilovası Devlet Hastanesi: 1 Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Gebze Fatih Devlet Hastanesi: 1 Dahiliye, 1 Radyoloji ve 1 Acil Tıp Uzmanı, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi: 1 Psikiyatri, 1 Acil Tıp Uzmanı, Kandıra Devlet Hastanesi: 1 Fizik Tedavi, 1 Göğüs Hastalıkları, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Karamürsel Devlet Hastanesi: 1 Fizik Tedavi Uzmanı, Kocaeli Devlet Hastanesi: 1 Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, Seka Devlet Hastanesi: 1 Psikiyatri Uzmanı, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi: 1 Nefroloji Uzmanı, Derince EAH: 1 Çocuk Hastalıkları, 1 Anestezi Uzmanı, 1 Dahiliye, 1 Plastik Cerrahi Uzmanı olmak üzere toplam 22 Uzman hekim.

216 PRATİSYEN HEKİM
SBÜ Derince Eğitim Araştırma Hastanesi 27, Kocaeli Devlet Hastanesi 20, SBÜ Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi 20, Gebze Fatih Devlet Hastanesi 19, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi 14, İzmit Seka Devlet Hastanesi 15, Karamürsel Devlet Hastanesi 10, İzmit İlçe Sağlık Müdürlüğü 10, Dilovası Devlet Hastanesi 8, Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü 8, Kandıra M. Kazım Dinç Devlet Hastanesi 7, Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü 7, Körfez Devlet Hastanesi 6, Körfez İlçe Sağlık Müdürlüğü 5, Çayırova İlçe Sağlık Müdürlüğü 6, Derince İlçe Sağlık Müdürlüğü 4, diğer ilçe sağlık müdürlükleri, Acil Sağlık Hizmetleri ve Hastanelerde 30 pratisyen hekim olmak üzere toplam 216 pratisyen hekim.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑