Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'dan Kandıra Yolu açıklaması

Kocaeli İl Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İzmit Kandıra yolunun önemli olduğunu ifade ederek hemen bitmesi gerektiğini belirtti

21 Temmuz 2020 Saat: 21:27
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.114 kez okunmuştur

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'dan Kandıra Yolu açıklaması
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'dan Kandıra Yolu açıklaması

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz göreve geldiğinden bu yana ilk il koordinasyon kurulu toplantısını bugün valilik binasında bulunan Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleşen, ilimize yapılan yatırımların konuşulduğu 2020 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu toplantısına ilçe kaymakamları ve daire müdürleri de katılım sağladı.

DEVAM EDEN PROJE SAYISI 290
Toplantıda ilk sözü alan Vali Seddar Yavuz yatırımcı kurum ve kuruluşlar tarafından İl Yatırım Takip Sistemine (İLYAS) girilen verileri açıkladı. Yavuz şu ifadelere yer verdi: “İlimizde, 2020 yılında, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler tarafından toplam 440 proje uygulanmaktadır. Haziran sonu itibarıyla biten proje sayısı 56, devam eden proje sayısı 290, ihale aşamasında bulunan proje sayısı 41, henüz başlanamayan proje sayısı ise 53’tür.

PROJE TUTARI 15 MİLYAR TL
2020 yılı yatırımlarının proje tutarı toplamı 15 milyar 180 milyon TL’dir. 2020 yılı ödenek toplamı ise 2 milyar 298 milyon TL’dir. İlk altı aylık dönem sonuna kadar bu ödenekten yapılan harcama toplamı 620 milyon TL’dir. Yılın ilk altı ayında yılı ödeneğine göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 26,9’dur. Toplam ödeneğin yüzde 52,1’i Merkezi Yönetim Bütçesi kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, yüzde 47,9’u Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine aittir.

YÜZDE 12’Sİ DİĞER SEKTÖRE
2020 yılı yatırım ödeneklerinin sektörlere göre dağılımına baktığımızda, yüzde 41’lik oranla Ulaştırma sektörü birinci sırada, yüzde 28’lik oranla Diğer Kamu Hizmetleri (DKH) sektörü ikinci sırada, yüzde 19’luk oranla Eğitim sektörü üçüncü sırada gelmektedir. Ödeneğin yüzde 12’si ise diğer sektörlere ayrılmıştır.”

23 ADET ATIK SU
İSU Genel Müdürü Ali Sağlık yaptığı sunumda, “İlimiz sınırı içinde 13 adet arıtma su, 23 adet ise atık su tesisi bulunmakta. 2020 yılı içinde Karamürel sınırlarında 5 adet depo yaptık. İçme suyu imalatı gerçekleştirdik. Derince’de 3 deponun revizyonunu yaptık. İnşallah bu sene Derince’de su taşkını riskiyle karışlamayacağız. Kandıra’da 4 adet su tesisini revizyonunu yaptık. Kartepe’nin idari bina konusunda sıkıntısı vardı. Daha merkezi bir yere binayı yaptık. İnşallah bundan sonra burada daha güzel hizmetler vereceğiz” ifadelerini kullandı.

BAYRAMDAN SONRA ALEMDAR BİTECEK
Sağlık, “ Körfez ilçesi Fatih ve Güney Mahallerinde içme suyu, kanalizasyon suyu ve yağmur suyu projesi yapacağız. İnşallah iki bölgemizin alt yapı sorunu kalmayacak. İzmit Nebihocalar’da depolama içme suyu hattı bitti. Bu bayramdan önce devreye alınacak. Kısalar hattı da Eylül ayında bitecek. Kandıra GİOSB içme suyu inşaatı bitti. İzmit merkez sınırları içinde Zincirlikuyu Caddesi ve Bağdat Caddesi’nde içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon suyu sıkıntısı vardı. Alt yapı çalışmalarını başarıyla tamamladık. Kurban Bayramı’ndan sonra 4-5 Ağustos’ta İzmit Alemdar Caddesi’nin yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon suyu sıkıntısını bitireceğiz. Şehir merkezi rahatlayacak” ifadelerini kullandı.

7 MİLYON TL HARCADIK
DSİ 1. Bölge Müdürü Yüksel Tazegül ise, “Kocaeli’nin içme suyu ihtiyaç 164 milyon metre küp. Bu rakam 2050 yılında 287 milyon metreküp olacak. Kocaeli’ye 340 milyon metreküp su tahsisi yaptık. 2050 yılına kadar ki su ihtiyacı çözüldü. Şu an Yuvacık Barajı’nın doluluk oranı yüzde 81. Kandıra Namazgah Barajı’nın doluluk oranı ise yüzde 54. Bu güne kadar Kocaeli’ye yaptığımız projelere 7 milyon TL harcadık. Safalı Göleti 2019 yılında tamamlandı. Bunun sulama işi için bakanlığa başvurduk ödeneği geldiği takdirde sulamaya başlanacak” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SORDU
Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan söz alarak DSİ Müdürü Yüksel Tazegül’e Kandıra’da 17 mahalle bulunduğunun bunlardan 5’nin toplulaştırması için müracaatta bulunduklarını söyledi. Durumun akıbetini soran Turan’a cevap veren Müdür Tazegül, “Toplulaştırma için ekipler arazide inceleme yapıyor. Haritalar çıktıktan sonra yıl sonuna gerçekleştireceğiz” dedi.

60 BİN ARAÇ GİRİŞİ OLDU
İzmit-Kandıra-Kaynarca yolunun bitimi hakkında konuşan Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak’a talimat veren Vali Yavuz,” Haftasonu Kandıra yoluna 60 bin araç geçişi oldu. Çok ciddi insan hareketi var. Biz Kocaeli’yi sanayi şehri olarak görüyoruz. Ama yeşile ulaşmak adına bu kadar kolay mesafe alan başka il yok. Karadeniz burada hariç. Bu şehirde bizim katmamız gereken bir şey varsa o da hizmet sektörü. Hizmet sektörünü arttırmamız lazım. O yüzden bu Kandıra yolunu bir an önce düzene girmesi lazım. Çünkü ben gittim gördüm. Yolda uzun araç kuyrukları oluşuyor. Bizimle sıkıntı olduğu zaman irtibata geçerseniz sevinirim” dedi. Müdür Çolak ise İzmit-Kandıra- Kaynarca yolunun kamulaştırma işleminin sürdüğünü söyledi.

200 BİNİN ÜSTÜNDE İNSAN
Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, “Pandemiden önce 200 binin üzerinde insanın geldiğini biliyoruz. Ağva-Kandıra arasındaki yol bizim trafiğimizi rahatlatacak. Bundaki son durum nedir? Kandıra Yolu’ndaki trafik kazaların olduğu ana bölgelerdeki sorunla ilgili önceliği tanırsanız seviniriz” dedi. Yavuz, “Özel konuları burada açmak istemediğimden, gizlilik olduğundan değil. Biz zaten görüşüyoruz. DSİ, Karayolları başka kuruluşlar vs. bunlar Türkiye’nin güzel kurumları. Arkadaşlarımız 16 yılda köprü bitirdi. Eski günde 48 günde projesini bile çizemezsiniz. Cumhurbaşkanımızı kutlamak gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑