Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kocaeli’nin son deniz suyu analizleri yapıldı… Bizim plajların durumu nasıl?

Deniz sezonu açıldı. Peki Kocaeli plajları temiz mi? hangi plajlarda denize girmek sakıncalı? Deniz suyu analiz sonuçlarını sizler için derledik.

4 Temmuz 2021 Saat: 08:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.606 kez okunmuştur

Kocaeli’nin son deniz suyu analizleri yapıldı… Bizim plajların durumu nasıl?
Kocaeli’nin son deniz suyu analizleri yapıldı… Bizim plajların durumu nasıl?

Vatandaş eve kapandığı yaklaşık bir buçuk senenin hesabını kısa tatillerle çıkarmak istiyor. Hafta sonu kaçamakları Kocaelileri beklerken önümüzdeki bayram tatili içinde Kocaeli plajlarının tadını çıkarmak isteyenler de hayli fazla. Tatil hayalleri kurmaya devam eden vatandaşların aklına Kocaeli’de “deniz acaba temiz mi?” sorusu geliyor. Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli’de denize girilebilecek olan tüm bölgelerden alınan analizlerin sonuçlarını yayınlandı. Kocaeli sahillerinde durum nasıl? Hangi bölgelerde deniz girilebilir hangi bölgelerde ise kesinlikle denize girilmemesi gerekiyor?

KANDIRA SAHİLLERİ TEMİZ
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüzme Suyu Takip Sistemi’nden elde edilen verilere göre, Kandıra sahillerinde bulunan tüm plajlarda deniz suyu kalitesi oldukça iyi çıktı. Mavi bayraklı plajlarında bulunduğu bu bölgedeki sahillerde denize girmekte hiçbir sakınca yok. Kandıra sahilleri bu yaz da vatandaşların birinci tercihi olacak.

İZMİT KÖRFEZİ’NDE DURUM
Yapılan analizlere göre Başiskele Lastik-İş Sosyal Tesisi deniz bölgesinde denize girmek sakıncalı. Bu bölgede deniz suyundaki kirlilik tehlikeli vaziyette.

Bunun dışında Tavşancıl’a kadar hiçbir bölgede denize girilmesi uygun değil. Zaten tamamen liman ve sanayi tesisleri ile çevrili bu alanda denize girilebilecek bir noktada kalmadı. Vatandaşların kesinlikle bu bölgelerde hiçbir şekilde denize girmesi tavsiye edilmiyor.

Haziran ayı başında müsilajın da etkisi ile deniz suyu analizleri kötü çıkan Darıca’da ki plajlarda da herhangi bir sorun görülmedi. Bu bölgelerde de deniz girmekte herhangi bir sakınca bulunmuyor.

Halıdere, Ulaşlı Halk Plajı, Güzelkıyı Sahili, Ereglı Defne ve Altınkemer Plajında da denize girilmesinde hiçbir sakınca olmadığı deniz suyu analizleri ile ortaya çıktı

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑