Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kültür

Kocaeli’nin en güzel fotoğrafları ve yeni tanıtım filmi bu sitede

Turizm Master Planı çerçevesinde Kocaeli’nin her köşesini 365 gün boyunca, yaz kış demeden fotoğraflayan Büyükşehir, ortaya çıkan eşsiz görüntüleri paylaşmaya hazır.

22 Nisan 2022 Saat: 07:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.717 kez okunmuştur

Kocaeli’nin en güzel fotoğrafları ve yeni tanıtım filmi bu sitede
Kocaeli’nin en güzel fotoğrafları ve yeni tanıtım filmi bu sitede

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Turizm Master Planı, kısa süre önce Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı. Kocaeli’ye özgü logosu, Kocaeli’ye ait müzik cıngılı yine Kocaeli’ye ait yazı fontuyla dikkat çeken Turizm Master Planı, ‘’Kocaeli Markalaşıyor Gözlerinize İnanacaksınız’’ sloganıyla tanıtılmıştı. İlk andan itibaren sektörün aktörleri ve vatandaşlar tarafından benimsenen logo, cıngıl ve yazı fontu, Kocaeli genelinde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı.

365 GÜN, 12 İLÇE, BİNLERCE KARE FOTOĞRAF
Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde ise Turizm Master Planı’yla aynı eksende bir çalışma yapıldı. 365 gün süreyle Kocaeli’nin 12 ilçesi, 4 mevsimde ayrı ayrı havadan fotoğraflandı ve kamera görüntüleri çekildi. Çalışma sonunda Kocaeli’nin binlerce kareden oluşan görsel zenginliği gün ışığına çıktı. On bine yakın fotoğraf tek tek taranıp, saatlerce süren kamera görüntüleri incelendikten sonra, Kocaeli’nin havadan en güzel fotoğrafları ve kamera görüntüleri seçildi.

SİTEYE EN ANLAMLI FOTOĞRAFLAR YÜKLENDİ
Her ilçe için farklı tabiat ortamlarında çekilen yüzlerce fotoğraf hazırlanan www.havadankocaeli.com sitesine yüklendi. Bu fotoğraflar içinden Kocaeli’ni en iyi anlatan onlarca fotoğraf ve farklı mekanlar için özel olarak yazılan metinlerden ise Havadan Kocaeli kitabı hazırlandı. Kocaeli’nin tüm güzelliklerini ön plana çıkaran, görenlerin hayranlıkla bakacağı fotoğraflar ve özel olarak yazılan metinlerden oluşan materyal, siteye e-kitap olarak yüklendi. Kocaeli’ye özgü logonun da kullanıldığı site bu gece saat 21.00’den itibaren yayına başlayacak.

KOCAELİNİN YENİ TANITIM FİLMİ
Kocaeli’ni havadan en güzel anlatan kamera görüntüleri ise Kocaeli’nin yeni tanıtım filmine can verdi. İzleyenlerin Kocaeli’ye bir kez daha hayran kalacağı tanıtım filminde, şehrin en güzel sokakları, tarihi evleri, doğa harikası görüntüleri, mavi bayraklı plajları, sahilleri ayrı ayrı işlendi. Müziği ve kurgusu özel olarak hazırlanan Kocaeli tanıtım filminde tüm bu görüntülere şiir tadında bir de metin de eşlik ediyor.

BU GECE YAYINDA
Kocaeli Turizm Master Planı çerçevesinde hazırlanan www.havadankocaeli.com web sitesi, 21 Aralık Perşembe gecesi saat 21.00’den itibaren yayına alınacak. Sitede Kocaeli’nin havadan çekilmiş nadide fotoğraflarının yanı sıra özel olarak hazırlanan tanıtım filmi ve şehri tanıtan e-kitap yer alacak. Saat 21.00’den itibaren siteyi ziyaret eden vatandaşlar, STK’lar, kurum ve kuruluşlar, bu materyalleri yüksek çözünürlükte indirerek, Kocaeli’nin tanıtımı için yapacakları programlarda ve broşürlerinde kullanabilecek.

BAŞKAN: KOCAELİYE BİR KEZ DAHA AŞIK OLDUM
Turizm Master Planı ve Havadan Kocaeli çalışmasını yakından takip eden ve fotoğrafların seçilmesine katkı sunan Başkan Büyükakın, ‘’Yaşadığımız, nefes aldığımız, taşına toprağına sevdalandığımız Kocaeli, yeşiliyle mavisiyle, akarsularıyla yaylalarıyla, deniziyle sahilleriyle havadan bir başka güzel. Arkadaşlarımız yaz-kış demeden Marmara’nın incisi Kocaeli’nin hemen her köşesini karış karış gezdi ve binlerce kare fotoğraf çekti. Fotoğraflara her baktığımda Kocaeli’yi neden bu kadar sevdiğimi bir kez daha anladım ve bu şehre bir kez daha âşık oldum. Eminim sizler de benimle aynı duyguları paylaşacaksınız’’ dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑