Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

“Kocaeli’nde günde 25 bin aşı yapılacak”

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli’nde aşı çalışmalarına hız verdiklerini hafta sonu günlük 15 bine ulaşan aşı rakamlarında hafta içi 25 bine ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

15 Haziran 2021 Saat: 06:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.076 kez okunmuştur

“Kocaeli’nde günde 25 bin aşı yapılacak”
“Kocaeli’nde günde 25 bin aşı yapılacak”

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli’nde aşılama çalışmaları ve hastane doluluk oranları hakkında açıklamalarda bulundu. Pehlevan Kurban Bayramına kadar Kocaeli’nde ciddi bir aşılama oranı yakalayarak nefes almak istediklerini ifade etti.

KOCAELİ’NDE GÜNLÜK AŞI HEDEFİMİZ 25 BİN
Tüm Türkiye genelinde artan aşılama rakamlarının Kocaeli’nde durumu hakkında bilgiler veren Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Vaka sayılarımız iyi seviyede düştü, aşılamada hafta sonu günlük ortalamamız 15 bin civarındaydı. Hastanelerimizde hafta sonu gece 24.00’e kadar tam kapasite aşılama yaptık. İlçe sağlık müdürlükleri, aile hekimleri ve tüm hastaneler ile Kocaeli’nde hafta içi aşılamada hedefimiz günlük 20-25 bin dozun üzerine çıkmaktır. Bunun neticesinde bayrama kadar ciddi bir aşılamaya ulaşmayı hedefliyoruz.”

YERİ GELDİĞİNDE POLİKLİNİKTEKİ HEMŞİRE AŞI YAPACAK
Aşılama konusunda tüm birimlerin çalıştığını ifade eden Pehlevan, “Bütün hastaneler, aile sağlığı birimleri, mobil ekipler ve ilçe sağlık müdürlükleri aşılama için halihazırda görevli, tabiri caizse yeri geldiğinde poliklinikteki hemşirede aşı yapacak. Yeter ki vatandaşımız aşı olmak istesin. Kocaeli’nde Türkiye’de ki ortalamanın üstünde aşı yapmayı hedefliyoruz ve bunu yapabilecek kapasitedeyiz.”

RESTORANLARDA ÇALIŞANLAR HEM KENDİNİ HEM MÜŞTERİYİ KORUMALI
Aşılamada yaş seviyesinin azalmasıyla aşıya ilginin arttığını ifade eden Pehlevan, “Kocaeli nüfus olarak gençlerin yoğunlukta olduğu bir ilimiz olduğu için yaş oranı düştükçe aşılamaya olan ilgi de artıyor ve ikna çalışmalarımız azalıyor. Aktif olarak gıda, yiyecek-içecek ve lojistik sektöründe çalışanların daha hızlı aşılanması gerekiyor çünkü bütün kafeler ve restoranlar açıldı. Bu yerlerde çalışan arkadaşlarımızın hem kendini koruması hem de gelen müşterileri koruması da önemli bir nokta, bu konuya dikkat çekmek istiyorum.”

YOĞUN BAKIM VE HASTANEYE BAŞVURULAR OLDUKÇA AZ
Kocaeli genelinde vaka sayılarının düştüğünü fakat rehavete kapılmaması gerektiğini ifade eden Pehlevan, “Vaka sayıları düştü fakat vatandaşlarımız rehavete kapılmasın çünkü hala virüsün yayılma tehlikesi bulunuyor, bunun da üstesinden aşıyla beraber geleceğiz. Yoğun bakımlara, hastaneye başvurular oldukça az durumda ayrıyeten yoğun bakımlarımızın doluluk oranları iyi seviyededir. Aşı sırası gelen herkes randevu alarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak aşı olsun ki rahatlayalım.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑