Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonundan, tanıtım gecesine davet

Kocaeli Manav Kültürü Dernekler federasyonun tanıtımı için gece düzenleyecek. Tüm Kocaeli halkının davetli olduğu gece için Kandıra'nın Sesi genel yayın yönetmeni Ünal Cankurt'a ziyaret ve davet

26 Temmuz 2022 Saat: 14:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.199 kez okunmuştur

Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonundan, tanıtım gecesine davet
Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonundan, tanıtım gecesine davet

Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu, tanıtım gecesi düzenliyor. Federasyonu tanıtmak amacıyla 27 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan geceye tüm Kocaeli halkı davet edilirken, federasyon yönetimi de protokol davetlerini sürdürüyor.

Federasyon yönetimi son olarak Kandıra'nın Sesi genel yayın yönetmeni, Kocaeli gazeteciler Cemiyeti denetleme kurulu başkanı Ünal Cankurt'u ziyaret ederek hem gerçekleştirecekleri geceye davet etti, hem de kendisiyle fikir alışverişinde bulundu.

Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu, gazetemizi ziyaret ederek Federasyonla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Bugün Federasyon’umuza ait ilk basın açıklamamızın heyecan ve kıvancını yaşıyoruz. Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu’nu kurmak için bugüne kadar bölgemizde faaliyet gösteren yerel dernekler, dernek olma yolunda ilerleyen topluluklar ve bu konuda tecrübe sahibi gerçek kişiler ile A’dan Z’ye görüş ve fikir paylaşımlarımız oldu.


Uzun yıllar özveri ve büyük gayretle ayrı ayrı dernekler bünyesinde sürdürdüğümüz yerel kültürün, manav kültürünün korunup yaşatılması ve genç kuşaklara aktarılması konularındaki çalışmalarımızı kalıcı eserler bırakmak ve güç birliği sağlamak amacıyla kurumsal bir Federasyon çatısı altında sürdürme kararı aldık ve bu süreçte kurumsal üst kuruluş yapılmamasını kabul eden ve sonrasında aramıza katılan dernekler ile çalışarak Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu’nu kurduk.

Misyonumuz;
• Yerel derneklerimizin çağdaş dünya ile bütünleşmesini sağlayacak her türlü sivil toplum oluşumlarına katkı sağlamak,
• Yerel derneklere manav kültürü konusunda rehberlik ederek, geçmişten geleceğe bir kültür köprüsü sağlamak,
• Kentimizin yerel unsuru olan Manavlar arasındaki dayanışma duygularının pekiştirilmesi, yerel kültürümüze hizmet ve yaşadığımız şehre aidiyet, bağlılık duygularının tüm kente sirayet etmesini sağlamak,
• Değişen ve gelişen koşullara uyum sağlayarak, sürekli öğrenen ve paylaşan bir kuruluş haline gelmektir.

Vizyonumuz:
• Toplumsal birlikteliği destekleyerek “Yerli Halk”, “Yerleşik Türk” / “Türkmen” topluluğunun (MANAV’ın) sesi olmak,
• Yerleşik toplumumuzun yaşam kalitesinin yükseltilmesine, katkıda bulunmaktır.
Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu olarak kent tarihimizin, kültürünün ve kentlilik bilincinin ete kemiğe bürünmesi, binlerce yıllık mevcudiyetimizin kent üzerindeki kalıcı etkilerinin nesilden nesillere taşınması uğruna bir büyük yürüyüşü başlatmış bulunuyoruz. El ele vererek kültürel mirasımızı yaşatıp yüceltmek konusunda kararlıyız
Bir taraftan çok yol aldığımızı biliyor olsak da diğer taraftan, halen yolun çok başında olduğumuz bilincindeyiz.

Bu bilinçle federasyonumuz, sürekliliği sağlayacak yeni dernek katılımlarına açık olup, gelecek nesillere kültürel arşivi ile uzanan bir çalışma modeli sergileyecektir. Zira biz Manavların “Yerli -Yerleşik Halkın” yüzyıllardır yaşadığı bu coğrafya kaderimizdir ve bir köprü görevi görerek kültürümüzü gelecek nesillere ulaştıracak Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu’nun başarısı coğrafyamızın başarısı olacaktır.

27 Temmuz Çarşamba Günü Saat 19:00'da Kocaeli Kongre Merkezinde düzenleyeceğimiz tanıtım gecesi ile hemşerilerimiz Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu ile tanışacaktır. Kentimize ve kültürümüze hizmet yolunda Federasyonumuz Kocaeli’mize hayırlı olsun.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑