Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Kocaeli Manav Kıyafetleri Sergisini gezdiniz mi?

SEKA Kâğıt Müzesinde 8-9 Aralık tarihleri arasında sergilendi. Gelen talep üzerine serginin bitiş tarihi 13 Aralık tarihine kadar uzatıldı

11 Aralık 2023 Saat: 00:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.191 kez okunmuştur

Kocaeli Manav Kıyafetleri Sergisini gezdiniz mi?
Kocaeli Manav Kıyafetleri Sergisini gezdiniz mi?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi desteği ile YEDEP (Yerel Destek Programı) kapsamında “Kocaeli Yerel (Manav) Kıyafetlerinin Kültür Varlığı Olarak Kazanılması ve Tescillenmesi Projesi” Çakmaklar Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Çevre ve Kültür Derneği tarafından SEKA Kâğıt Müzesi’nde 8-9 Aralık tarihlerinde sergilendi. Ancak gelen talep üzerine serginin 13 Aralık tarihine kadar devam edeceği açıklandı.

DEMİRTAŞ: TARAMA YAPILDI
Kandıra Çakmaklar Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Özcan Demirtaş proje kapsamında Kocaeli genelinde kırsalda bir tarama yapıldığını, özellikle köylerde olan, daha önceden dikiş kursu gibi tecrübeleri olan kadınlardan destek alındığını ve manavlara ait kıyafet görselleri topladıklarını söyledi. Özellikle kırsalda bulunan eski evlere girilerek geçmişe ait taramalar yapılarak, birçok sandık açılarak içlerinde taramalar yapıldığını ve bazı kıyafetler atalara ait anılar içerdiği için sadece görüntülendiğini söyleyerek katkı sunan herkese teşekkür etti.

ÖNÜR ÇAĞRIDA BULUNDU
Çakmaklar Köyü Muhtarı Bekir Önür köy muhtarlığı olarak her zaman dernek çalışmalarına destek olduklarını ve bundan sonra da destek olacaklarını ileterek kültürel değerlerimize sahip çıkalım çağrısında bulundu.

BAŞARAN: YAPILMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR VAR
Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu Başkanı Şükrü Başaran federasyona üye derneklerin projelerine her zaman katkı sağladıklarını belirterek, "Manav kültürüne ait şimdiye kadar birçok değer için yapılan çalışmalar var fakat yapılması gereken de bir o kadar çalışma var. Bu konuda tüm yerel yönetimlerin, basın kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşların, iş insanlarının ve halkımızın desteği olmazsa olmazdır. Bugün Manav kıyafetleri olan keten bezinden baş örtüsü, göynekler, mintanlar, zıbın, don, iç giyimler ile pamuklu-yünlü hırkalar, mintanlar, baş örtüleri, gömlekler, ferace ve ayaklar için yün çorabı, kara lastik yemeni bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır" dedi ve Çakmaklar Köyü Derneğine kültürel çalışmalara verdikleri katkıdan dolayı teşekkürlerini iletti.

DERNEKTEN TEŞEKKÜR
Çakmaklar Köyü Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma Çevre ve Kültür Derneği Yönetimi, YEDEP projesinde kendilerine destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür etti. Dernek başkanı Özcan Demirtaş, "Kıyafet tasımlarında destek olan Ayfer Kocatürk'e, kıyafet dikimlerini yapan terzi Halil Çakır'a, Çakmaklar Köy Muhtarı Bekir Önür ve köy halkına, Kocaeli genelinde projeye envanter katkısı sunan tüm halkımıza teşekkür ederiz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi, KO-MEK ve SEKA Kağıt Müzesine YEDEP desteği için teşekkür ederiz" dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑