Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Kültür

Kocaeli İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) işbirliğinde yürütülen, Kocaeli İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu’nun ilk toplantısı Vali Yardımcısı İsmail Gültekin başkanlığında gerçekleşti.

8 Şubat 2022 Saat: 22:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.244 kez okunmuştur

Kocaeli İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi
Kocaeli İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi

Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda Vali Yardımcısı İsmail Gültekin başkanlığında düzenlenen 1’nci oturuma; İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Müdür Yardımcısı Ayhan Zeren, Şube Müdürü Hülya Özer’in yanı sıra TGA Yöneticileri ile Kurul Üyeleri; KBB Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürü Ömer Bahadır Özyılmaz, KOÜ Turizm Fakültesi Dekanlığından Dr. Öğretim Üyesi Nihan Akdemir, Kandıra Belediyesi Kandıra Kıyı Bandı KTKGB Birliği Birim Müdürü Murat Ölmez, Doğu Marmara Kalkınma Ajansından Uzman Yasemin Dilek, Kocaeli Sanayi Odasından Sezgin Özkarayel, TÜRSAB BTK Başkanı Aytekin Şahinbaş ve KOTİD Kocaeli Otelciler ve Turistik Tesis İşletmeleri Başkan Yardımcısı Cihan Emeksiz katıldı.

TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRACAĞIZ
İl Kültür ve Turizm Müdür Fatih Taşdelen yaptığı açılış konuşmasında projenin amacına değinerek, “Bakanlığımız ve ilgili kuruluş TGA bünyesinde ulusal ve uluslararası alanda il ve alt destinasyonlarının daha etkin tanıtımını sağlamak amacıyla hayata geçirilen, ‘İl Tanıtım ve Geliştirme Programı’ kapsamında ilimizin turizm potansiyelini artırmak için çalışmak ve paydaşlarımızın da yer aldığı sürdürülebilir bir iş birliği modelini geliştirilmesidir” dedi. Taşdelen, bu toplantıların ilimiz turizm ve tanıtımı açısından çok verimli olacağına inandığını kaydetti.

“TURİZM ŞEHRİ DEDİRTECEĞİZ”
Vali Yardımcısı İsmail Gültekin’de toplantı öncesi yaptığı konuşmasında, Kocaeli olarak turizmde potansiyelimiz olduğunu biliyoruz. Elimizdeki değerlerin hem konumu hem içeriği ve zenginliği açısından bu şehirde turizmin daha iyi yapılacağı bizleri inandırıyor. Dolayısıyla tüm paydaşlar olarak kuruldan beklentilerimizde gerçekleşirse turizm anlamında daha iyi değerlere ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Bundan sonraki dönemde bir arada olacağız. Kocaeli’mizi burada bulunan kurul olarak ‘Turizm şehri’ dedirtmeye çalışacağız. Bu potansiyele inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ÖNCE KOCAELİ’Yİ TANIYALIM
Son olarak projeyle ilgili detaylı bilgi vermek için TGA Destinasyon Grup Müdürü Mehmet Aydın Demirel söz alarak,“ Kocaeli’yi tanıtmaktan önce Kocaeli nedir. Tarihi ve hikâyesi nedir. Kültürel varlıkları nelerdir. Bunları düşünmeliyiz ve bu konularda kurulumuzun hemfikir olması gerekmektedir. Bunları toplantı sonunda değerlendireceğiz” dedi. 2019 yılında TBMM kararıyla kurulan TGA hakkında kuruluş, faaliyet ve çalışma sisteminden, dünyadaki örneklerinden bahseden Demirel daha sonra “TGA Genel Strateji, İTGP Genel Tanıtımı, Örnek Tanıtım Uygulamalar ve Gündem Konuları üzerinden İTG Kurulu Teknik Çalışmaları” hakkında hazırladığı başlıklardan oluşan genel bir sunum gerçekleştirdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑