Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kocaeli için ‘turuncu’ uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan 'turuncu' uyarıda Marmara'nın doğusunda gök gürültülü ve yer yer kuvvetli sağanak bekleniyor.

11 Ağustos 2022 Saat: 11:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 721 kez okunmuştur

Kocaeli için ‘turuncu’ uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat
Kocaeli için ‘turuncu’ uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışların İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (75 kg/m2 üzeri) olması bekleniyor.

Marmara Bölgesi'nde çok kuvvetli sağanak bekleniyor
Meteoroloji ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Rüzgarın Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Öte yandan gök gürültülü sağanak ve yer yer kuvvetli sağanak beklenen, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, Bartın ve Yalova için 'sarı', İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak ve Düzce için 'turuncu' uyarı yapıldı.

Meteoroloji ve AFAD uyardı

Meteoroloji’nin yayınladığı tahminlerle uyardığı AFAD’ın ise SMS ile dikkat çektiği yağışlı gün geldi. Tahminlere göre bugün İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya’da kuvvetli yağış görülecek. Yağışların uyarı seviyesi ‘turuncu’ olarak belirlendi. Birçok şehir için sel ve su baskını tehlikesi bulunurken, AFAD’ın uyarısında kıyılarda yaşanabilecek hortumlara dikkat çekildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑