Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kocaeli İçin Önemli Gelişme! Hızlı Tanı Kiti Geliyor

Daha önce ülkemize getirilen koronavirüs hızlı tanı kiti dışında virüsün kesin tanısını koyan PCR testinin hızlı kiti de geldi. Kit, pazartesi ya da salı günü Kocaeli’ye gönderilecek. Kit ile birlikte günlük 2 bin 500 ile 3 bin ara

17 Nisan 2020 Saat: 21:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.197 kez okunmuştur

Kocaeli İçin Önemli Gelişme! Hızlı Tanı Kiti Geliyor
Kocaeli İçin Önemli Gelişme! Hızlı Tanı Kiti Geliyor

Kocaeli’de koronavirüs ile mücadelede kurulan iki PCR laboratuvarında günlük ortalama 1400 ile 1600 arasında test yapılıyor. Sayının 3 bine çıkması için Sağlık Bakanlığı PCR testinin hızlı tanı kitini önümüzdeki hafta Kocaeli’ye de gönderecek. Hızlı tanı kiti geldiğinde günlük 2 bin 500 ile 3 bin arasında test yapılacak. Hızlı tanı kiti ile birlikte 1 Nisan’dan bu yana kent genelinde yapılan 15 binin üzerindeki test sayısı hızla artacak.

15 BİN TESTİ AŞTIK

Koronavirüsün ilk ortaya çıktığı dönemde yapılan testlerin sonuçları Ankara’dan alınıyordu. Ardından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda kurulan PCR laboratuvarında 1 Nisan’dan bu yana 15 binin üzerinde test yapıldı. Şu anda günlük 1400 ile 1500’ün üzerinde test sonucunu çıkaran iki laboratuvarda önümüzdeki hafta büyük bir değişim olacak.

PAZARTESİ YA DA SALI

Sağlık Bakanlığı tarafından alımı yapılan PCR testi hızlı tanı kiti pazartesi ya da salı günü Kocaeli’ye gönderilecek. Testlerin gelmesi ile birlikte günlük test sayısı 2 bin 500 ile 3 bin arasında olacak. Böylece hızlı tarama yapılacak ve hızlı tanı konulacak. Hızlı tanı kiti ile birlikte erken teşhis açısından da önemli bir adım atılmış olacak. Kit ile birlikte ay sonuna kadar test sayısında büyük bir artış olacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑