Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kocaeli Diyanet Birlik Sen İl Temsilciliği kuruldu! İl Temsilciliği’ne Kandıralı Yağız atandı

Diyanet Vakıf Sen'den ayrılan bir grup imam tarafından kurulan Diyanet Birlik Sen Kocaeli İl Temsilciliği'ne İzmit Sofuoğlu Köyü İmamı Kandıralı Ali Yağız atandı

1 Temmuz 2020 Saat: 07:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.031 kez okunmuştur

Kocaeli Diyanet Birlik Sen İl Temsilciliği kuruldu! İl Temsilciliği’ne Kandıralı Yağız atandı
Kocaeli Diyanet Birlik Sen İl Temsilciliği kuruldu! İl Temsilciliği’ne Kandıralı Yağız atandı

Yaklaşık bir yıl önce Diyanet Vakıf Sendikası’ndan ayrılan bir grup imam tarafından kurulan Diyanet Birlik Sen Genel Başkanlığı’na Kenan Ak atanmıştı. Merkezi Ankara’da bulunan Diyanet Birlik Sen, ülke genelinde il temsilciliklerini kurma çalışmasını sürdürüyor. Diyanet Birlik Sen Kocaeli İl Temsilciliği’ne İzmit Emirhan Divanı Sofuoğlu Köyü İmamı Kandıralı Ali Yağız, atında. Geçen hafta atanan Yağız, yönetim oluşturma çalışmalarına başladı. Gazetemize ziyaret eden Yağız, “Hür Sendikacılık ilkeleri içinde kalarak Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak amacıyla siyasetin dışında şahsiyetiyle hak arama mücadelesine katkı sağlayacağız” dedi.

ÇALIŞANLAR ARASINDA AYRIM YAPILMAYACAK
Yağız açıklamasında şunları söyledi: “Diyanet Birlik sen; Diyanet çalışanı olmak ortak paydasında buluşarak çalışanlar arasında ayrım yapmadan, diyanet çalışanlarına hizmet etmeyi esas alan ve bu amaç doğrultusunda faaliyet belirleyen ilkeli ve doğru sözlü bir sendikadır. Doğru nereden ve kimden gelirse gelsin yanında olmak, yanlış ve haksızlıkta kimden ve nereden gelirse gelsin karşısında durmak ve kararlı bir tavır sergilemek sendikamızın vaz geçilmez ilkesidir. Sendikamız itibarlı bir sendikacılık için eğilmeden, bükülmeden, kimseye boyun eğmeden, hakkı ve doğruluğu savunarak diyanet çalışanlarından yana tavır ve duruş alır.”

FARKINDALIĞI HİSSETTİRECEĞİZ
Sendikamız hayatın her safhasında olduğu gibi sendikacılıkta da Diyanet Birlik - Sen farkındalığını hissettirerek güçlünün, siyasetçinin, idarecinin yanında değil, daime hakkın, doğrunun, haklının ve çalışanların yanında duruş alır. Diyanet Çalışanları arasında ayrım yapmaz, kimseyi sendikal üyeliklere göre değerlendirmez, ötekileştirmenin karşısındadır. Kimseye kara çalmaz, doğruluktan, samimiyetten hoşgörüden dirlik ve düzenlikten ayrılmaz. Diyanet Birlik-Sen hiç bir zaman hiç bir şekilde üyem olsun diye ahlaksızlığın çirkefliğin içinde olmaz. Yalana dolana itibar etmez. İftira atanlar gibi olmaz. Sendikal üstünlük sağlamak amacıyla din görevlisine yapılan baskının, sindirmenin ve fitnenin hiç bir zaman içinde yer almaz” dedi.

İMAMLARA ÇAĞRIDA BULUNDU
Din üzerine kurulan sendika üyelerine seslenen yağız, sendikalarında rahatsızlık duyan, haksızlığa uğrayan üyeleri Diyanet Birlik Sen’e davet etti. Yağız sözlerini şöyle sürdürdü: “Sendikamız Birliği ve dirliği savunur. Sevgi saygı ve hoş görü olmazsa olmazımızdır. Birlik ve beraberlik içinde Din hizmetine katkı sağlamak vaz geçilmez ilkemizdir. Sendikamız Devletine sadakatli, milletine sevdalıdır. Peygamber mesleğinin gerçek varisi olan din görevlilerinin ve Diyanet Teşkilatının hizmetkârıdır. Müslüman Türk milletine hizmet etme görevi olan Diyanet Teşkilatımızın güzide personelinin ayrımcılık yapmadan hakkını hukukunu aramak Sendikamızın da kuruluş amacıdır. Onun için gelin size değer veren, sizin için canıyla başıyla mücadele eden, sizi önemseyen, sizi herkesin karşısında savunan, çalışma şartlarınızı düzeltmek için proje üreten Diyanet Birlik Sen’e destek veriniz üye olunuz. Size değer vermeyenlerle, varlığınızla yokluğunuzun farkında olmayanlarla yollarınızı ayırınız.” İfadelerini kullandı.

ALİ YAĞIZ KİMDİR?
Kocaeli Diyanet Birlik Sen Kocaeli İl Temsilciliği’ne atanan İzmit Emirhan Divanı Sofuoğlu Köyü İmamı Ali yağız, 1983 yılında Kandıra’da doğdu. Hafızlık ve Ön lisans Diplomasına sahip olan Yağız, 2016 yılında Erzurum’da göreve başladı. 3,5 yıl imamlık yaptıktan sonra İzmit’e döndü. Halen İzmit Emirhan Divani Sofuoğlu Köyü İmamı olan yağız, evli ve 3 çocuk babası.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑