Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kocaeli’de Zam konusu gündemimizde ama?

“Ekmek zammı gündemimizde ama zaman olarak buğday fiyatları ve asgari ücret belli olduktan sonra açıklama yapacağız. Dilekçe verildiğiyle ilgili de bazı gazetelerde haberler çıkmış, bu haberler gerçeği yansıtmıyor.” dedi.

6 Haziran 2023 Saat: 15:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 692 kez okunmuştur

Kocaeli’de Zam konusu gündemimizde ama?
Kocaeli’de Zam konusu gündemimizde ama?

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, maliyet artışları nedeniyle ekmeğe zam talebinin gündemde olduğunu açıkladı. Zam talebiyle ilgili Fırıncılar Odası’ndan herhangi bir dilekçe talebi almadıkları ifade eden Kocaeli Esnaf Odası Birlik Başkanı Kadir Durmuş, zamların buğday fiyatları ve asgari ücret belli olduktan sonra zam çalışmasına başlayacaklarını duyurdu.

‘BUĞDAY FİYATLARI VE ASGARİ ÜCRETTEN SONRA’
Ekmek zammının gündemlerinde olduğunu ancak herhangi resmi bir talep bildirmediklerini açıklayan Başkan Sarı, “Henüz buğday fiyatları açıklanmadı, 10 lira civarı olacağı bekleniyor ama daha yüksekte olabilir. Şu an herhangi bir fiyat konuşmak yanlış olur. Biz ekmeğe zam yaptığımızda asgari ücret 5 bin 500 liraydı. Asgari ücret aylardır 8 bin 500 lira ama halen ekmeği 5 liradan satıyoruz. Buğday fiyatları ve asgari ücret belirlendikten sonra zam çalışmasına başlayacağız.” şeklinde konuştu.

‘HENÜZ RESMİ BİR ŞEY YOK’
Fırıncılar Odası’ndan zam talebiyle ilgili dilekçe aldıklarını doğrulayan Birlik Başkanı Kadir Durmuş ise, “Basında bizim Fırıncılar Odası’ndan aldığımız yazılı bir dilekçe olduğu gündeme gelmiş, böyle bir şey yok. Biz henüz dilekçe de almadık resmi bir açıklama da işlem de yapmadık. Zam konusu gündemimizde, konuşuyoruz ama henüz resmi bir durum yok çünkü buğday zamlarını ve asgari ücret zammını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑