Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Kocaeli’de Üretilen Yerli Traktör Önümüzdeki Ay Tarlaya İnecek

Gebze'de 9 bin metrekarelik alanda kurulan fabrikada üretim ve montaj çalışmaları süren yerli traktör önümüzdeki ay tarlalarda olacak.

23 Ağustos 2020 Saat: 22:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.590 kez okunmuştur

Kocaeli’de Üretilen Yerli Traktör Önümüzdeki Ay Tarlaya İnecek
Kocaeli’de Üretilen Yerli Traktör Önümüzdeki Ay Tarlaya İnecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 26 Temmuz 2019'da görücüye çıkan yerli ve milli elektrikli traktörün seri üretimi için çalışmalar sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından geliştirilen traktör 2021'de seri üretime geçecek. Gebze'de 9 bin metrekarelik alanda kurulan fabrikada üretim ve montaj çalışmaları süren yerli traktörlerde tüm üretim süreci eylülde tamamlanacak. İlk aşamada 100 adet elektrikli traktörün üretilmesi planlanırken, talebe göre üretim rakamları hızla artırılacak.

ÇİFTÇİLER SIRAYA YAZILMAYA BAŞLADI
Yerli traktöre şimdiden çiftçilerin yoğun ilgisinin bulunduğu öğrenilirken, çiftçilerin genel müdürlüğü arayarak banttan inecek ilk traktörler için ön sipariş yazdırdıkları ifade edildi. Çiftçinin mazot masrafını çok büyük oranda azaltacak olan elektrikli traktörler ile çiftçi kazançlı çıkacak. Yapılan denemelerde, elektrikli traktörler içten yanmalı traktöre göre 1 dekar toprakta yaklaşık 10 kat daha az enerji harcıyor. Traktörün fiyatının her çiftçinin ulaşabileceği aralıkta olacağı ifade ediliyor. Öte yandan TAGEM'in elektrikli bahçe tipi traktör prototipi projesi başlattığı ve proje kapsamında özgün bir şasinin tasarlandığı da öğrenildi.

ÇİFTÇİLERİN MALİYETİNİ DÜŞÜRECEK
BAŞKAN Erdoğan, daha önce test sürüşünü yaptığı yerli traktör için düzenlenen törende, "45 dakika şarj süresi ile 7 saat çalışan bu traktörümüz seri üretime hazır. Yüzde 95 yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli traktörün çiftçilerimizin maliyetlerini düşüreceğine inanıyorum" diye konuşmuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑