Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kocaeli’de toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı

Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısında gündeme gelen ulaşım zammı görüşülerek karara bağlandı. Tüm toplu taşıma hatlarının ücretlerine yüzde 24,9 oranında zam gelirken, şehiriçi ulaşım ücreti 3 lira 50 kuruştan 4 lira 35 kuruşa çıktı.

22 Aralık 2021 Saat: 21:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.301 kez okunmuştur

Kocaeli’de toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı
Kocaeli’de toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısı ulaşım zammı gündemi ile Kocaeli Kongre Merkezi'nde yapıldı. 44 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya Genel Sekreter Balamir Gündoğdu başkanlık etti. UKOME üyelerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası’nın kent genelinde talep ettiği toplu taşıma zammı, yol üstü otopark zammı ile dolmuş taksilerin taksiye dönüşme talepleri değerlendirildi.

RAPOR HAZIRLANDI
Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası tarafından ekim ayında UKOME’ye verilen zam talebinde şehir içi hatlarda kısa mesafeye yüzde 25, uzun mesafeye ise yüzde 35 artış istedi. UKOME tarafından Kocaeli üniversitesine gönderilen zam talebi ile ilgili raporda ücretlere yüzde 15 ile yüzde 25 oranında zam yapılması istendi. Üniversitede raporun hazırlandığı dönemde taleplerinde revizeye giden odanın kısaya mesafeye yüzde 40, uzun mesafeye yüzde 50 zam revize talepleri dikkate alınmadı.

ÖĞRENCİ ZAMMINI BÜYÜKŞEHİR ÖDEYECEK
UKOME toplantısında üniversite raporu dikkate alarak toplu taşıma ücretlerine yüzde 24,9 oranında zam yapıldı. Böylece şehiriçi tam ücreti 3,5 liradan 4 lira 35 kuruşa çıktı. İndirimli ücreti 2 lira 55 kuruştan 3 lira 5 kuruşa, öğrenci ücreti 2 lira 25 kuruştan 2 lira 75 kuruşa çıkartıldı. Öğrenci zammı öğrencilere yansıtılmayacak ve 1 lira büyükşehir meclis kararı ile büyükşehir tarafından ödenecek.

6 İLÇEDEN İZMİT’E GELİŞ ZAMMI BELLİ OLDU
UKOME toplantısı 6 ilçeden İzmit’e geliş fiyatları da belirlendi. 8 lira olan Karamürsel-İzmit arası 9 lira 90 kuruşa, 5 lira olan Gölcük-İzmit arası 6,20 liraya, 5 lira 10 kuruş olan Körfez-İzmit arası 6 lira 30 kuruşa, 5 lira olan Başiskele-İzmit arası 6 lira 20 kuruşa, 4 lira 25 kuruş olan Kartepe-İzmit arası 5 lira 25 kuruşa, 9 lira 25 kuruş olan Gebze-İzmit arası 11 lira 50 kuruş oldu.

TRAMVAY VE DENİZ ULAŞIMINA DA ZAM
Deniz ulaşımı tam bilet 4 lira 25 kuruştan 5 lira 25 kuruşa, indirimli biniş 3 lira 10 kuruştan 3 lira 85 kuruşa, öğrenci ücreti 2 lira 25 kuruşa 2 lira 80 kuruşa çıkartıldı. Tramvay ücreti tam biniş 2,5 liradan 3 liraya, indirimli 1 lira 75 kuruştan 2 lira 20 kuruşa, öğrenci ücreti ise 1 lira 50 kuruştan 1 lira 75 kuruşa çıkartıldı.

YOL ÜSTÜ PARKLARA DA ZAM GELDİ
UKOME’de yol üstü otoparkları için Belde A.Ş’nın talep ettiği zamlarda belli oldu. İzmit’e saati 5,5 lira olan parklanmanın saati 7 liraya, Gebze’de 4,5 lira olan parklanma saati 6 liraya, diğer ilçeler için ise 4 lira olan parklanma ücreti 5 liraya yükseltildi. Yol üstü parklanmalar ve ulaşım zammının tamamı 1 Ocak’tan itibaren geçerli olması bekleniyor.

TAKSİ DOLMUŞLAR ARTIK TAKSİ OLACAK
Toplantıda 6 No’lu Şehiriçi Taksiciler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından UKOME’ye verilen dilekçede İzmit-Şirintepe, İzmit-Gültepe ve İzmit Plajyolu arasında hizmet veren dolmuş taksilerin taksiye dönüş talebi de görüşüldü. talep UKOME tarafından kabul edildi. Bundan sonraki süreçte dolmuş otobüslerin taksiye dönüşü ile ilgili hak sahiplerinin verileceği duraklar ve bu durakların neresi olacağı belirlenecek.

KURTULUŞUMUZ YENİ SİSTEMDE
Yapılan zam ile ilgili söz alan Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Pandemi nedeniyle çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Hala pandemi öncesindeki yolculuk sayılarına ulaşamadık. Şu anda ulaşama yüzde 100 zam yapılsa da bizi kurtarmaz. Ancak yeni sistem bizi çok rahatlatacak. En kısa zamanda Kocaeli’nin tamamını kapsayacak şekilde yayınlaşmasını istiyoruz” dedi. Güney bölgesinde uygulanacak yeni ulaşım sistemi için Kurt’tan destek isteyen Balamir Gündoğdu, “Bu konuda sizden destek bekliyoruz. Güney bölgesindeki kooperatiflerin de bir an önce aynı çatı altında toplanmasını istiyoruz” dedi.

ASYA TUR’A İZİN
Asya Tur’un D-100 karayolunu kullanmak için açtığı davada İstanbul Bölge Mahkemesi tarafından alınan karar UKOME toplantısında okundu. Kararın okunmasının ardından karara bağlanarak Asya Tur’un D-100 karayolunu kullanmasına izin verildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑