Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Kocaeli’de grip vakaları artışta

Soğuk havaların kendini hissettirmesi ile birlikte Kocaeli’deki grip ile birlikte RSV ve koronavirüs vakaları da artışa geçti. Hastanelere giden hastaların büyük çoğunluğu, üçlü varyanta yakalanmış durumda. Üstelik semptomlar da oldukça uzun sürüyor.

7 Aralık 2023 Saat: 14:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.218 kez okunmuştur

Kocaeli’de grip vakaları artışta
Kocaeli’de grip vakaları artışta

Ekim ve kasım aylarının nispeten sıcak geçmesi, muhtemel gribal enfeksiyon vakalarını engellemişti. Ancak son dönemde havalar soğuyunca ve kış kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlayınca, vakalar da artmaya başladı. Üstelik influenza’ya bir de RSV ve koronavirüs varyantları da eklendi. Aile sağlık merkezleri ve hastanelerin acil servisleri, bu üçlü varyanta yakalananlarla dolu. Önceden gribal enfeksiyon teşhisi koyan aile ve acil servis hekimleri, artık 3’lü test yaptırmak zorunda kalıyor.

ÇOK ZOR GEÇİYOR
Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Funda Atmaca, “RSV ve influenza varyantları normalde de olurdu ancak bu yıl koronavirüs varyantını da görmeye başladık. Sağlık Bakanlığı’nın sürveyansına baktığımızda daha net bilgi vermem mümkün. Ama gördüğümüz vakalardan edindiğim izlenim, sezona göre sayıca fazla olduğu ve iyileşmenin daha uzun sürdüğü. Bazı hastalarda uzun süre etkili oluyor. Öksürüğün 1 ay sürdüğü hastalarımız mevcut” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑