Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kocaeli’de 10. Açılış Bayramı heyecanı

Türkiye’de açılış bayramları geleneğini başlatan Kocaeli, 10. Açılış Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı misafir edecek olmanın heyecanını yaşıyor

3 Ağustos 2022 Saat: 06:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 786 kez okunmuştur

Kocaeli’de 10. Açılış Bayramı heyecanı
Kocaeli’de 10. Açılış Bayramı heyecanı

Türkiye’de açılış bayramları geleneğini başlatan ve 12 yıl önce ilk adımı atan Kocaeli, bir açılış bayramına daha hazırlanıyor. Kocaeli 10. Açılış Bayramı, 6 Ağustos Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İzmit Milli İrade Meydanında saat 16.30’da yapılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Gelin bu mutluluğa, bu gurura, bu heyecana siz de katılın" sözleriyle Büyükşehir’e ait eserlerin de hizmete gireceği 10. Açılış Bayramı’na tüm Kocaeli halkını davet etti.

İLK AÇILIŞ BAYRAMI 12 YIL ÖNCE
Bundan 12 yıl önce Türkiye’ye açılış bayramları heyecanını kazandıran Kocaeli’ni bu kez 10. Açılış Bayramı heyecanı sardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek 10. Açılış Bayramı’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı farklı alandaki eserlerin de resmi açılışı yapılacak. Kocaeli’de ilk açılış bayramı heyecanı 19 Kasım 2006 tarihinde yaşanmıştı. 99 eserin açılışının yapıldığı 1. Açılış Bayramı aynı zamanda Türkiye’ye de örnek olmuştu. Ardından 2007, 2009, 2011, 2012, 2015, 2016, 2017 ve 2020 yıllarında Kocaeli’de açılış bayramı heyecanı yaşandı. Geride kalan 9 açılış bayramında toplamda 1.336 eser hizmete alındı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN HER ALANDA FARKLI ESERLER
‘’Mutlu Şehir Kocaeli’’ anlayışıyla hizmet üretirken kente sayısız eserler kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 10. Açılış Bayramı’nda farklı alanlarda eserlerin açılışını yapacak olmanın heyecanını yaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönül belediyeciliği anlayışıyla Kocaeli’de kimseyi kimsesiz bırakmayan Büyükşehir; tarımdan sanayiye, köprü ve yollardan alt yapıya, spor salonlarından halk plajlarına, yeşilden maviye her alanda parmakla gösterilecek hizmetlere imza atıyor. Büyükşehir, bu hizmet anlayışını 10. Açılış Bayramında açılışı yapılacak eserleriyle de taçlandırmaya hazırlanıyor.

SPOR VE SPORCU KENTİ KOCAELİ
Türkiye’nin dört bir yanından kentimizde başarıyla düzenlenen organizasyonlara katılan her spor adamının ‘’Sporcu dostu Başkan’’ olarak selamladığı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın spora ve sporcuya olan bakış açısını hizmetlerine yansıtan Büyükşehir, 10. Açılış Bayramında yine çok sayıda spor tesisini de hizmete alıyor.

ÇEVRE YATIRIMLARI PARMAKLA GÖSTERİLİYOR
İzmit Körfezi’ni havadan ve karadan sıkı bir kontrol altında tutan, denizlerinde yunusların dans ettiği Kocaeli, çevre yatırımlarıyla da Türkiye’de parmakla gösteriliyor. Büyükşehir Belediyesi, yeşile ve maviye yaptığı yatırımları 10. Açılış Bayramı’nda çevre düzenlemeleri, sahil ve kent parkları, alt yapı çalışmalarıyla bir kez daha gözler önüne seriyor.

KOCAELİ’NİN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR
Her geçen gün büyüyen ve gelişen, nüfusu artan Kocaeli’de alt yapı yatırımlarını olmazsa olmaz gören Büyükşehir Belediyesi, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatları ve dere ıslahları, su deposu yapımları ve iletim hatlarıyla kentin alt yapısını güçlendiriyor.

GENÇLİK VE İSTİHDAM PROJELERİ
Kocaeli’de yaşayan 7’den 77’ye herkesin belediyesi olan Kocaeli Büyükşehir, 10. Açılış Bayramında sosyal projeleriyle de göz dolduruyor. Gençlerin eğitimi için akademi liseler kuran, gençlik merkezleri açan, her okula voleybol ve basketbol sahaları kuran Büyükşehir, Kodlama Atölyeleriyle de gençleri geleceğin mesleği olan kodlamayla erken yaşlarda tanıştırarak, yaşıtlarından bir adım öne geçmelerini sağlıyor.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN AÇILIŞA DAVET
Kocaeli’de bugüne kadar hayata geçirilen tüm açılış bayramlarında kendilerini yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kendisini bir kez daha şehrimizde ağırlamaktan büyük bir onur ve memnuniyet duyacaklarını ifade etti. "Türkiye’nin her alanda yükselen yıldızı Kocaeli’nde yapılan eserler, açılış bayramlarıyla görücüye çıkıyor ve büyük beğeni topluyor" diyen Başkan Büyükakın, "Kocaeli’de birbirinden değerli eserlerimizin hizmete gireceği bir açılış bayramı heyecanını daha yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın aramızda olması bizim mutluluğumuza mutluluk, heyecanımıza heyecan katıyor. 6 Ağustos Cumartesi günü saat 16.30’da İzmit Milli İrade Meydanında gerçekleştireceğimiz 10. Açılış Bayramı’na tüm halkımızı davet ediyorum. Gelin bu coşkuyu, bu gururu, bu mutluluğu hep beraber yaşayalım" ifadelerini kullandı.

İŞTE AÇILIŞI YAPILACAK ESERLERDEN BAZILARI
Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağı

İzmit Kongre Merkezi Yaya Köprüsü

Gölcük Kavaklı Sahil Yolu

Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Projeleri

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi

Gebze Sporcu Eğitim Merkezi

Darıca Nene Hatun Stadı

İzmit Otogar Kavşağı Çevre Düzenlemesi

Potasız Okul Kalmasın Projesi

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑