Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Kültür

KO-MEK’in Bahar Şenlikleri ilçe sergileriyle başlıyor

KO-MEK yılsonu ilçe sergilerinde baharın gelişini el emeği göz nuru eserleriyle karşılamak için gün sayıyor.

17 Mayıs 2022 Saat: 13:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 735 kez okunmuştur

KO-MEK’in Bahar Şenlikleri ilçe sergileriyle başlıyor
KO-MEK’in Bahar Şenlikleri ilçe sergileriyle başlıyor

12 ilçede 12 farklı heyecanın ön plana çıkarılacağı sergide farklı renklere ait kültürel ve sanatsal değerler de yer alacak. 52 bin 579 aktif kursiyerin en güzel ürünlerinin yer alacağı sergilerin ilki 17 Mayıs Salı günü saat 17.30’da Gölcük Kongre merkezinde Gölcük ilçe sergisi ile başlıyor.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER SİZLERİ BEKLİYOR
KO-MEK ilçe sergilerinde binlerce kursiyerin el emeği alın teri ve sabırla ilmek ilmek işlediği el işleme ürünlerin yanı sıra birbirinden güzel resim ve fotoğraflar, ahşaplara işlenmiş tarihi kültürel yapıtlar ve farklı dil branşlarının etkinlikleri ziyaretçileri bekliyor.

EĞİTİMİN HİZMETİNDE 18 YIL
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları bu yıl 18. Eğitim yılını kutluyor. Eğitim hayatına 18 yıl önce 8 kurs merkezi ile başlayan KO-MEK, her eğitim döneminde kurs merkezi ve branş sayısını arttırdı. KO-MEK halen 43 kurs merkezinde ve 12 ilçede faaliyetlerini sürdürüyor.

18 YILDA 739 BİN 914 KURSİYERE ÜCRETSİZ EĞİTİM
Kentin halk eğitimi konusunda tartışmasız en önemli adresi olan KO-MEK, 18 yıl içinde 739 Bin 914 kursiyere onlarca farklı meslek dalında ücretsiz meslek ve sanat eğitimi verdi. KO-MEK 2021-2022 eğitim öğretim yılı döneminde ise 43 kurs merkezinde halen 54 bin 320 vatandaşa 208 farklı branşta eğitim vermeye devam ediyor.

İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKI
KO-MEK, kültür ve sanat eğitimlerinin yanı sıra istihdamın can damarı meslek branşları ile de ülke istihdamına can verdi. KO-MEK kurslarından yetişen çok sayıda vatandaş ya kendi işini kurdu ya da yeni bir iş bularak istihdama katkıda bulunmuş oldu. KO-MEK bu kapsamda Gazaltı Kaynakçılığı, Doğal Gaz İç Tesisatçılığı, Fiber Optik, Pişmaniye Yapımı, Mantar Yetiştiriciliği, Servis Elemanlığı ve Havuz Suyu Operatörlüğü gibi çok farklı branşta istihdama yönelik kurslar açtı.

HAYATA YENİDEN BAĞLANAN İNSANLAR
Sanat branşlarında eğitimlere katılan vatandaşlar ise bir aile sıcaklığı içinde hayatlarına farklı bir bakış açısı getirdi. Hastalığını, derdini, bu kurslarda unutarak çok sayıda vatandaş KO-MEK Ailesi ile hayata yeniden bağlandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑