Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kıymaya bir zam daha: 280 lira oldu

Et fiyatları durdurulamıyor. Geçtiğimiz hafta zamlanan et fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Bir zam daha geldi

13 Mart 2023 Saat: 08:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.105 kez okunmuştur

Kıymaya bir zam daha: 280 lira oldu
Kıymaya bir zam daha: 280 lira oldu

Kıyma fiyatları geçtiğimiz hafta zamlanarak 250-260 TL bandından satılmaya başlanmıştı. Vatandaşlar kıyma fiyatlarından şikayet etmeye devam ederken kıyma fiyatları da artmaya devam ediyor.

20 LİRALIK ZAM DAHA
Bu hafta bir kez daha zamlanan kıyma, kasaplarda 270-280 TL bandından satılmaya başlandı. Böylelikle kıyma fiyatlarında yaklaşık 20 liralık bir artış daha yaşandı

KARKASI 145 LİRADAN VERİLDİ AMA
Konu ile ilgili En Kocaeli'ye özel açıklamalarda bulunan Kocaeli Kasaplar, Celepler, Besiciler, Tavukçular ve Evcil Hayvan Bakımı Esnaf Odası Başkanı İsmail Şalgam şunları söyledi:
“Et fiyatlarında önü alınamayan yükseliş var. Kocaeli'de kıyma şu anda 270-280 TL bandında satılmaya başlandı. Et ve Süt Kurumu tarafından İstanbul'da 145 liradan karkas et verilmesi piyasayı biraz durgunlaştırmıştı. Aynı uygulama Sakarya'da da gerçekleştirildi.

ET FİYATLARINI KASAPLAR ARTIRMIYOR
Et fiyatlarını kasaplar olarak biz belirlemiyoruz. Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından serbest piyasadan toplanan fiyatlara göre bir fiyat belirleniyor. Et fiyatlarının yüksek olması kasaplar açısından da kötü bir durum. Satışlar düştüğü için kasaplar da zor durumda kalıyor. Et fiyatları için halkı da düşünmek lazım.

5 KİLO TAVUK
Aralık ayında 100 liraya kesilen 1 kilogram dana şu anda 175 lira oldu. Fiyatlar sürekli yükseliyor. Bu durum insanları tavuk almaya yöneltiyor. Daha önce 3 kilogram tavuk fiyat olarak 1 kilogram ete eşit geliyordu. Şimdi ise 5 kilogram tavuk 1 kilogram ete denk geliyor.

SABİT KALABİLİR
Sakarya Kasaplar Odası Başkanı ile ben de görüştüm. Eğer Kocaeli'de düşük fiyatlı karkas et dağıtımı yapılabilirse et fiyatları düşmese de en azından bir süre sabit kalabilir.

FİYATLARI ARTTIRIYORLAR
Ellerinde yüksek sayıda hayvan bulunan bazı satıcılar fiyatları artırabilmek için manipülasyon yapabiliyorlar. Fiyatları yükseltmek adına ellerindeki hayvanları azar azar satıyorlar ve fiyatların daha da artmasına neden oluyorlar.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑