Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kırsalda tarım arazilerine ulaşmak artık çok kolay

Büyükşehir, tarımın yaygın olarak yapıldığı ilçelerin kırsal mahallelerindeki tarla ve bahçe yollarında genişletme ve düzenleme çalışması yapıyor

7 Eylül 2023 Saat: 06:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.653 kez okunmuştur

Kırsalda tarım arazilerine ulaşmak artık çok kolay
Kırsalda tarım arazilerine ulaşmak artık çok kolay

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarımın yoğun olarak yapıldığı kırsal mahallelerde çiftçilerin arazilerine konforlu bir şekilde ulaşabilmesi için tarla ve bahçe yollarında genişletme ve düzenleme çalışmaları yapıyor. İzmit, Kandıra, Körfez, Derince, Kartepe ve Gölcük ilçelerindeki yaklaşık 4000 kilometre yolun, 3685 kilometrelik kısmının reglaj çalışması tamamlandı.

Büyükşehir, tarımsal kalkınmaya ve çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya yönelik desteklerle üreticilerin her zaman yanında oluyor. Bu doğrultuda tarla ve bahçelerin bağlantı yollarının genişletilmesi ve düzenlenmesi için yoğun bir mesai harcanıyor.

ÜRETİCİLER İSTEDİ, BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR
Kocaeli genelinde tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı kırsal mahallelerde, çiftçilerin üretim alanlarına rahat ve konforlu bir şekilde ulaşabilmeleri için muhtar ve arazi sahiplerinin talebi üzerine İzmit, Kandıra, Körfez, Derince, Kartepe ve Gölcük ilçelerinde tespit edilen toplam 4000 kilometrelik bozuk tarla ve bahçe yolunda genişletme ve düzenleme çalışması başlatıldı.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ
Kış mevsiminde olumsuz hava şartları ve yağışlar nedeniyle bozulan ve ulaşımda aksamalara sebep olan tarım arazilerinin bağlantı yollarındaki çukurlar dolduruldu, genişletilen yollarda istenmeyen sert kayalıklar kırıldı, tümsekler ise kazılarak düzeltildi. Böylece yollar hem sağlamlaştırıldı hem de güzel bir görünüme kavuşturulmuş oldu. Şu ana kadar tespit edilen 4000 kilometrelik yolun 3685 kilometrelik bölümünün reglaj çalışması bitirildi. Çalışmaların iki ay içinde tamamlanması planlanıyor.

ÇİFTÇİLER ÇOK MEMNUN
Daha önce bozuk ve çamurlu yollarda arazilerine ulaşmakta zorluk çeken çiftçiler, tarla ve bahçelerine hem traktörleri ile hem de otomobilleriyle rahat bir şekilde gidip gelebiliyor. Kırsal mahalle muhtarları ve çiftçiler, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, hizmetlerinden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

ÇELİK: BEREKETLİ BİR YIL OLACAK
Kandıra Sepetçi Mahalle Muhtarı Yasin Çelik, köylerine yapılan yol açma ve düzenleme çalışmalarından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Muhtar Çelik, “Tarım arazilerine giden yolların düzenlemesine ihtiyaç vardı. Bunlar güzel çalışmalar. Tahir Büyükakın Başkanımız başta olmak üzere bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Tarım arazilerimize yaz-kış demeden rahatlıkla gidip gelmek için çiftçilerimize büyük kolaylıklar oldu. Kış şartlarında arazilerimize, tarlalarımıza gidemiyorduk. Bu sayede çiftçilerimiz rahatlıkla tarlalarına ve bahçelerine ulaşabilecek. Ben de çiftçilik yapıyorum. Arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, fındık yetiştiriyorum. Çiftçiler olarak Büyükşehir’in mazot, tohum, gübre başta olmak üzere tüm desteklerden yararlanıyoruz. Büyükşehir’in verdiği tohumlar bugün boy attı. Yakında hasat başlayacak ve bereketli bir yıl olacak inşallah” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑