Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kırmızı ette kırmızı alarm! Vatandaş da, kasaplar da şaşkın

Kırmızı et fiyatlarında artış hız kesmeden devam ediyor. Özellikle son üç ayda meydana gelen fiyat artışı vatandaşlar kadar, kasapları da şaşırttı. Aralık ayında kilosu 96 lira olan dana kıymanın kilosu bugün 122 liraya dayandı.

24 Mart 2022 Saat: 12:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.459 kez okunmuştur

Kırmızı ette kırmızı alarm! Vatandaş da, kasaplar da şaşkın
Kırmızı ette kırmızı alarm! Vatandaş da, kasaplar da şaşkın

Devletin işletmesi Et Balık Kurumu’nun da et fiyatlarına önceki gün yaptığı yüzde 48’lik zam kırmızı et sektöründeki dalgalanmayı ortaya koyuyor. Et Balık Kurumu(EBK) dışında ürün satan kasap dükkanlarında ise, son dönemde fiyatlar neredeyse aylık değil, haftalık artmaya başladı. Aralık ayından bu yana fiyatlarda yüzde 20-30’luk artış yaşandı. Kasapların fiyat listesinde yapılan son zamlarda iki haneli fiyat kalmadı. Tüm ürünlerin kilo fiyatı 100 liranın üzerine çıktı.

RAMAZAN ÖNCESİ 150 LİRAYI BULUR
Kasaplar, Türkiye genelinde et fiyatlarını birkaç ana satıcının belirlediğini söylüyor. Bu arada, canlı hayvan ve karkas etlerin büyük bölümünün Katar, Azerbaycan gibi çevre ülkelere ihraç edilmesiyle iç piyasaya giren ette de daralma görülüyor. Canlı hayvan kesiminde yükselen fiyatlar, artan maliyetler de kırmızı et fiyatlarının sürekli artmasında bir başka sebep. Kasaplar, Ramazan ayı öncesi yeni bir zammın kaçınılmaz olduğunu belirterek, dana kıymanın kilosunun 150 liraya yaklaşacağını söylediler.

YENİ ZAMLAR KAÇINILMAZ
İzmit kent merkezinde faaliyet gösteren kasap Burhan Demir, son dönemde fiyat artışının yüzde 20-30’u bulduğunu söyledi. Demir, “Vatandaşın tükettiği, satın aldığı diğer gıda ürünlerine bakıldığında et fiyatları yine iyi durumda. Son dönemde gördüğümüz zamlar gelmeye devam edecektir. Çünkü yem, mazot, nakliye fiyatları durmaksızın artıyor. 180 liralık yemin çuvalı olmuş 320 lira ve neredeyse fiyat iki katına çıkmış. Ama buna bağlı olarak etin fiyatı iki katına çıkmadı. Bu iş böyle giderse et fiyatının iki katına çıkması kaçınılmaz hale gelebilir.”

Bu arada, beyaz ette de artış sürüyor. Aynı şekilde fiyatı günden güne yükselen bir başka ürün ise yumurta.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑