Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kent konseyleri Gölcük’te toplandı

Kocaeli Kent Konseyi’nin öncülüğünde, her ay farklı bir İlçede düzenlenen İlçe Kent Konseyleri İstişare Toplantılarının 5.si Gölcük Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti

16 Aralık 2021 Saat: 09:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 847 kez okunmuştur

Kent konseyleri Gölcük’te toplandı
Kent konseyleri Gölcük’te toplandı

Değirmendere’de bulunan Tarihi Yalı evlerinde düzenlenen toplantıya Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer de katıldı. Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ve Genel Sekreter E. Fatih Bayram’ın daveti ile düzenlenen toplantıya; Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Genel Sekreter Sedat Köse, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın ve Genel Sekreter Aslı Kuş, Darıca Kent Konseyi’ni temsilen eski Genel Sekreter Hüseyin Candemir ile Kandıra Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Günay katıldı.

YERİNDE İNCELENMELİ
Toplantının açılış konuşması yapan Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk; Gölcük Belediye Başkanı Sayın Av. Ali Yıldırım Sezer’e ve İlçe Kent Konseyleri temsilcilerine teşekkür etti. Kısaca Gölcük Kent Konseyi’nin çalışmalarından bahseden Şentürk, belirli günlerde kentimizde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen programlarda birlikte hareket edilmesi yönünde öneride bulundu. Şentürk ayrıca; İlçelerde yapılan çalışmalarla ilgili daha detaylı bilgi almak ve yerinde inceleme yapabilmek adına, aylık toplantıları daha geniş bir zaman diliminde tutmanın, kent genelindeki hizmetlerin görülmesi, vatandaşlar ile paylaşılması, kentin kültürel ve sosyal değerlerinin görünürlüğünün ve bilinirliğinin artması bakımından faydalı olacağını belirtti.

KENTTE GÜZEL SİNERJİ
Daha sonra konuşan Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, ilçe kent konseyleri ile düzenli olarak bir araya gelmenin, kentte güzel bir sinerji oluşturduğunu, kent konseyi olmayan ilçelerde kent konseylerini aktif hale getirmek için İlçe Belediyeler tarafından girişimlerde bulunulduğuna dikkat çekti. Kocaeli Kent Konseyi olarak yeni oluşumlar için rehberlik yaptıklarını ifade eden Başkan Korkmaz, ilçe kent konseylerinin güçlü olması kentin güçlü olması ile doğru orantılıdır dedi.

ÖNEMİNİ DAHA İYİ ANLADIM
Uzun yıllar, Kocaeli Barosu’nu temsilen Kocaeli Kent Konseyi ve Gölcük Kent Konseyi’ne Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığını ve bu süreçte, kent konseylerinin kentte ve kent yönetiminde daha aktif hale gelebilmesi için çeşitli önerilerde bulunduğunu söyleyerek, özellikle yerel yönetici olmasının akabinde, kent konseylerinin ne denli önemli olduğunu daha iyi anladığını belirtti. Her kentin genelinde ve her ilçenin tekelinde kendine has farklı problemleri ve ihtiyaçları olduğunu söyleyen Başkan Sezer, kent konseylerinin bu anlamda yerel yönetimleri destekleyebilecek ciddi kuruluşlar olduğunu söyledi. Kocaeli’yi tek çatıda altında toplamak, ortak bakış açısı ile hareket etmenin çok önemli olduğuna değinen Başkan Sezer, bu doğrultuda sivil toplum kuruluşlarının kent konseylerinin kanadı altında olması gerektiğini söyledi.

HASSASİYET GÖSTERİLMELİ
Dezavantajlı grupların sahip olduğu haklardan haberdar olmadıklarını ileten Başkan Sezer, kent konseyleri tarafından yapılacak her türlü bilgilendirmenin faydalı olacağını söyledi. Başkan Sezer, Kentte yapılan çalışmalar, kentin ihtiyaçları, kentin eksikleri gibi konuların halk ile görüşülerek, istişareler gerçekleştirmenin paydaşlık ve yönetişim ilkelerinin düzgün bir şekilde uygulanması imkan sağlayacağına dikkat çekti. Kent Konseyleri toplantılarında görüşülen konuların, aktif kurum ve kuruluşları tarafından yapılan bilgilendirilmelerin şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması noktasında hassasiyet gösterilmesi gerekir dedi. Konuşmaların ardından kentteki güncel konular ile ilgili değerlendirmeler yapıldı ve ilçe kent konseyi temsilcileri kendi ilçelerinde yaşanan durumlarla ilgili bilgilendirmede bulundular. Toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑