Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Röportaj

Kenan Evin’in gözünden Kandıra siyaseti

CHP Kandıra eski belediye başkanı Kenan Evin, siyasi yorumlarını bizimle paylaşarak CHP ile Ak Parti’nin başa baş çekişeceğini söyledi.

6 Mart 2014 Saat: 16:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.203 kez okunmuştur

Kenan Evin’in gözünden Kandıra siyaseti
Kenan Evin’in gözünden Kandıra siyaseti
CHP Kandıra eski belediye başkanı Kenan Evin ile keyifli bir röportaj yaptık. Siyasi tecrübeleri ile kendisine yönelttiğimiz soruları cevaplayan Evin, Kandıra gündemini değerlendirdi ve siyasi yorumlarını bizimle paylaştı. Kandıra’da CHP ve Ak Parti’nin başa baş çekişeceğini söyleyen Evin, MHP’nin de kotaya girdiğini ve şansının arttığından bahsetti. Evin sorularımızı şu şekilde yanıtladı; Siyasetin neresindesiniz? Ben siyasetin göbeğinde değilim. Kenarında köşesinde bir yerdeyim. Bana bir şey sorulursa yardımcı olmaya çalışıyorum. İl genelindeki çalışmalara toplantılara katılıyorum. Buradaki köy çalışmalarına da önümüzdeki günlerde katılmayı düşünüyorum. CHP Kandıra belediye meclisi aday listesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Arzu ettiğim bir liste olmadı. Karşımıza daha farklı bir tablo çıkabilirdi. Bununla ilgili bazı önerilerde getirdim ama şartlar uymadı herhalde. Benim önerdiğim kişiler listede olsaydı daha fazla etki sağlayacağını düşünüyordum. Diğer parti adaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Ben köylerde pek fazla gezmedim ama köylerden gelen kişilerle konuşuyorum. Köy halkının diğer adayları ve bizim adayımızı nasıl gördüğünü soruyorum. Tabi bazı olaylar değişti. Cengiz Kan’ın tekrar aday olmayışı ve genel politikadaki bazı olayların ortaya çıkmasının ardından Ak Parti’nin oylarının düşeceğine inanıyorum. Cengiz Kan’ın muhalefet bir partiye çalıştığını duyuyorum. Kan taraftarları ona gönül vermişler ve hala arkasındalar. Eğer başka bir partiye destek verirlerse tablo değişebilir. Ben Ak Parti ile CHP’nin başa baş çekişeceğini, MHP’nin de potaya girdiği ve şansının yükseldiğini görüyorum.
CHP içerisinde bölünmeler olduğu doru mu? CHP içerinde bölünme yok. Bu kırgınlıklar her partide olur. Ak Parti’de bile var. Bu seçimlerde Ak Parti artık parti haline geldi. Eskiden emir kumanda şeklinde yürütülen ve hiç sesi çıkmayan Ak Partilinin bile artık sesi çıkar hale geldi. Esasında biraz da partileşmeye katkı sağladı, insanlar artık sesini çıkarmaya başladı. Bizde de bazı yanlışlar yapıldı ya da beklentiler karşılanamadı ki yüksek sesle konuştular. Ama bir partili olarak ben aday gösterilmedim diye bu saatten sonra ayaklanmaya, parti aleyhine propaganda yapmaya kimsenin hakkı yok. Bu saatten sonra herkes kendi partisinin kazanması için çalışacak. Bazı yanlışlar varsa seçimden sonra görüşülür, karar verilir. Partiliyim diyen insanın yer kavgası yapmaması lazım. Partililerin hedefi belediye başkan adayının kazanması için uğraşmak olmalı. DP ile MHP’nin ittifak yapmasının ardından CHP’de de bu ittifaka destek veren olur mu? CHP içerisinde herhangi bir kayma yok. Birkaç kişinin şahsi olarak yüksek sesli tepkileri var. Keşke onlarda olmasaydı. Adaylık sıralamaları herkesin beklentisine uygun yapılsaydı ve bu sorunlar hiç yaşanmasaydı. Neticede dediğim gibi bazı partililer bir anlık öfkeyle yüksek sesle konuşmuşlardır ama başka partiye çalışacakları söz konusu bile değildir. Sizce ne kadar oy alan seçimi kazanır? Bence Ak Parti’de CHP’den daha fazla kırgınlıklar var. Bu kırgınlıkları CHP’nin ve MHP’nin şansını yükseltmiştir. O yüzden şartlar dengelendi. Çok fazla bir açık ara kalmadı. Kim seçmeni ikna ederse ipi göğüsler diye düşünüyorum. Bir önceki yerel seçimlere oranla Ak Parti ile aramızda dokuz bin oy var. Tabi bunu kapatmak kolay değil ama zor da değil. Ak Parti’deki son gelişmeler bizim lehimize döndü. Geçen yıl 17 bin oyla kazanılmış, bu yıl 12 bin civarında oy alan seçimi alabilir diye düşünüyorum. Cengiz Kan’ın taraftarları 30 Mart seçimlerinde dengeyi bozar mı? Kandıra’da ki şartlar Cengiz Başkan’ın aleyhine dönüşmüştü. Bu sebeple çalışmalarında tamamen kırsal kesime yönelmişti. Eğer aday olsaydı bunun mükafatını görecekti diye düşünüyorum. Köylerde önemli miktarda bir kitle yaratmış ve o kitle de henüz dağılmamış. Hala inatla Cengiz Kan’ı destekliyorlar. O kitleden eğer 6-7 bin kişi kapılırsa tablo değişebilir. Son olarak neler söylemek istersiniz? Başkan adaylarının hepsiyle tek tek görüştüm. Sağ olsunlar beni ziyaret ettiler ve tecrübelerimden faydalanmak istediklerini söylediler. Kimin seçileceğini bilemem. Kendi partimin kazanmasını tabi ki daha çok isterim ve elimden gelen katkıyı veririm. Benim şahsi bir beklentim yok. Kandıra’nın yaşam kalitesini kim yükseltirse, kim Kandıra ekonomisine katkı sağlarsa onun seçilmesini isterim.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑