Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Kenan Evin hazır kıta gibi bekliyor

Kandıra Eski Belediye Başkanı Kenan Evin, gelecek yıl yapılacak yerel seçimde başkan adayı olmak için genel merkezin vereceği işareti hazır kıta bekliyor

11 Mayıs 2009 Saat: 19:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.571 kez okunmuştur

Kenan Evin hazır kıta gibi bekliyor
Kenan Evin hazır kıta gibi bekliyor

Kandıra Eski Belediye  Başkanı Kenan Evin, gelecek yıl yapılacak yerel seçimde başkan adayı olmak için genel merkezin vereceği işareti hazır kıta bekliyor

 

Kandıra, sürprizlere gebe

Kandıra, Kocaeli'de siyasetin en değişik yapıldığı ilçe. Seçmen sayısının az olmasına rağmen seçimler oldukça zorlu geçer.

Kandıra'da yapılan yerel seçimlerin hemen hepsinde sürpriz sonuçların çıktığı görülmüştür.

***

Tahmin yapmak son güne kadar oldukça zordur. Siyasi partilerde özellikle Kandıra Belediye Başkan adayı tespit etmekte çok zorlanırlar. Bunun için çok nadir olarak bir başkan adayı iki kez aday olarak gösterilmiştir.

***

Kandıra'da belediye başkan adaylığı için yıllardır bazı isimler konuşulur. Bazen beklenmedik isimler aday olur, seçim kazanır. Yeni seçim tarihi gelir çatar. Eskilerin ismi yine aday olarak geçer.

***

Kenan Evin'de Kandıra'da 10 yıl belediye başkanlığı yapmış bir isim. Buna rağmen her yerel seçim öncesi politik kulislerde Kenan Evin'in başkan adayı olacağı konuşulur.

Bizde Kandıra'da Kenan Evin ile Kandıra, yerel seçimler ve adaylığı üzerine söyleştik.

 

Sayın Evin yerel seçimlere 1 yıl gibi bir zaman kaldı. Siz bir Kandıralı ve Kandıra'nın eski belediye başkanı olarak son 4 yılda Kandıra'daki belediye hizmetlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren partilimiz. Bunun için belediye hizmetleri için bir şey söylemem yani eleştirmek etik olmaz. Fakat şunu söylemek isterim ki, belediye gayret sarf ediyor.

 

Siz uzun dönem belediye başkanlığı yaptınız. Sizin zamanınızda Büyükşehir kapsamında olmak da yoktu. Mukayese yapabilir misiniz?

 

Bizim zamanımızda imkanlar çok kıttı. Kıt imkanlarla bir yığın işin üstesinden geldik. İnanın şimdi bakıyorum da bunları nasıl başardığımıza ben bile şaşırıyorum. Tabii şimdi imkanlar daha gelişti. İşler daha kolay yapılıyor. İmkanları iyi kullanmak en önemli faktördür belediyecilikte.

 

Neler başarmıştınız döneminizde?

 

Su sıkıntısı vardı Kandıra'da. Bir çalışma yaptık ve su sıkıntısı çözümlendi. İş makineleri aldık. Hala kullanılıyor. Turan Güneş Kültür Merkezi'ni inşa ettik. İmar planı yapıldı. Öğretmenevinin inşasına yardımcı olduk. Organize sanayi bölgesinin her şeyi tamamdı. Fakat tam bu esnada bir yer değişikliği yani Çalköy bölgesine nakli ortaya çıktı. Bitmiş iş bozuldu.

 

İsminiz belediye başkan adayı olarak gerek İzmit gerekse Kandıra'da çok konuşuluyor. Aday mısınız?

 

Ben 1972 yılında CHP'de politika yapmaya başladım. Askerlik falan derken 1977'de ilk kez aktif olarak siyasetin içine girdim. Turan Sarı başkan seçildiği seçimde belediye meclis üyesi ve başkan vekili oldum. Ondan sonra 10 yıl başkanlık yaptım. 3 kez seçime girdim. Turan Sarı, 1973-1981 yıları arasında başkanlık yaptı. 1981-1984 yılları arasında Edip Soytürk belediye başkanı oldu. Bu dönem ara dönemdi. Ben 1984-1994 yılları arasında görevde idim. Bu seçimlere girerken partim bana bir görev verdi. Ben bu görevi ifa ettim. Seçimlere tek aday olarak katıldım. Partim yine görev verirse seve seve 'evet' derim. Bana ihtiyaç duyulursa nasıl hayır diyebilirim?

 

Siz partim 'bana ihtiyaç duyar ve tek aday olarak gösterirse bu işte varım' demek istiyorsunuz. Yanlış anlamadım değil mi?

 

Şöyle demek istedim. Parti örgütüm Kandıra'da mutlaka bir kamuoyu yoklaması yapsın. Kandıra'da seçimi kiminle kazanırız diye araştırsın. Soruştursun. Ondan sonra kakar versin. Bu aşamada bana 'seninle bu seçimi alacağız kanısına vardık. Adayımız ol derseler', olurum.

 

Peki, neden bir ön seçim istemiyorsunuz?

 

Kandıra'da ön seçim yani delegasyonla yapılan seçimde ortaya çıkacak adayla seçim alınacağını sanmıyorum. Delegasyona saygım büyük. Delegeden korkmam da. Ama yerel seçimler değişik bir atmosferde geçer. Partim oturacak, Kandıra seçiminin alınması için ne yapılacaksa yapacak ve ona göre karar verecek. Eğer bu tarz olursa aday olmayı kabul ederim. Fakat bunun dışında asla aday olmam. Çünkü bu parti içinde kırılmalara yol açıyor. Dargınlıklara sebep oluyor. Sonra seçim riske giriyor. Son seçimde Mustafa Öğren' in kazanması için tüm arkadaşlar büyük gayret sarf etti ve seçim kazanıldı.

 

Sefa Sirmen Büyükşehir adayı gibi. Ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde etkin olacağı söyleniyor. Bu durumda ne yapacaksınız?

 

Bu en doğru iş. Çünkü Büyükşehir başkan adayı Kocaeli il hudutlarındaki köylerden dahi oy alacak. Bunu için ilçe

belediye başkan adaylarının Sefa Bey ile uyumlu olacak, karşılıklı olarak birbirlerine katkı sağlayacak isimler olması fayda sağlar. Sefa Bey de bunu başaracaktır. İsabetli isimleri bulacağına inanıyorum. Zaten il başkanı olmasının altında da bu var. En az yanlışla yapılacak tespitle CHP seçimde birinci olur.

 

AKP'NİN OYLARI DÜŞECEK

Yerel seçimler ülke genelinde olsun Kocaeli'de olsun nasıl seyreder?

 

Ülke genelinde iktidar partisinin oy oranında düşüş yaşanacağını tahmin ediyorum. Kocaeli'ne gelince. Kocaeli'de yapısal bir değişiklik oldu. Beldeler artık yok. Bazıları birleşti. Belediyeleri kapatılan beldeler tepkili. 50-60 yıllık belediyeler kapatıldı. Bu tepkinin AKP'ye olumsuz yansıyacağını düşünüyorum. Kandıra'da ise AKP arasında bazı kırgınlıklar olduğu biliniyor. Kutuplaşmalar başlamış. Bu CHP için büyük bir avantaj. Bunu iyi kullanmak lazım. CHP Kandıra'da seçim kazanmaya en yakın partidir.

 

10 yıl belediye başkanlığı yaptınız. Tekrar belediye başkanı seçilirseniz neler yapmayı aklınızdan geçiriyorsunuz?

 

Kandıra hizmet bakımından henüz doymamıştır. Kandıra'ya en iyi hizmetlerin gelmesi için planlı programlı çalışmak gerekli. Neye ihtiyaç olduğunu tespit etmek neredeyse başarmanın yarısıdır. Geçmiş tecrübelerime dayanarak Kandıra'nın hizmet ihtiyaçlarını biliyorum. Kandıra halkının günlük yaşantısını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini yükseltecek projeler hayata geçecek.

 

Siz partiden gelecek görev çağrısını bekliyorsunuz. Yani hazır kıta gibisiniz. 10 yıl belediye başkanlığı yaptınız. Neden hala görev bekliyorsunuz?

 

Şunu belirteyim. Ben görev yaptığım dönemde hakkımda tek bir kelime 'şu yanlışı yaptı' diyeni bulamazsınız. İşte Kandıra, kime sorarsanız sorunuz. Şu an benzin istasyonu yaptığım araziyi tam 35 yıl önce satın almıştım. İmar yapıldığı zaman ben başkan değildim. Burası benzin istasyonu olarak imar planında vardı. İlk önce projemi hazırlayıp gerekli kanuni işlemleri yaptıktan sonra burasını işletmeye açtım. Hatta doğu tarafımızda bir yol geçecek. 10 metre genişliğinde. Fakat benim istasyon yanında bu 8 metreye düşüyordu. Ben yol bozulmasın diye istasyonu 2 metre içeriye çektim. Belediye başkanlığı yapmış bir kişi olarak şunu çok iyi biliyorum ki, başkan akçeli işlerle asla uğraşmaz. Bu işe bulaşmaz. İşte ben bu konuda çok çok rahatım. Şükürler olsun hakkımda tek bir kelime söyleyecek kişi olmaz. Görev verilirse aday olma konusunda kişisel bir ihtiras sahibi asla değilim. 1972 yılından beri içinde bulunduğum CHP'nin vereceği bir görev varsa buna nasıl hayır diyebilirim? Böyle bir particilik anlayışı olmaz. Görevden kaçma mümkün değil.

 

Son mesajınız ne olacak?

 

Son olarak şunu tekrar söylemek istiyorum. Partimizin belediye başkanı görev başında. Başkan adaylığı konusunda örgütümün vereceği karar esastır. Örgütümde seçimi kazanmak için mutlaka iyi bir kamuoyu araştırması yapacaktır. Bundan sonra kimin ismi öne çıkarsa partili olarak nefer olmaya devam edeceğim. Yoksa benim belediye başkanlığından kişisel bir beklentim olması söz konusu olamaz. Bu vesileyle tüm Kandıralı hemşerilerime saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑