Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kefken Pazarı’nda gün değişikliği tartışması

Kefken Pazarı ile ilgili talebin gün değişikliğiyle ilgili olduğu, perşembe günleri kurulan pazarın pazar günleri kurulması için esnaftan talep geldiği, ancak, özellikle yaz aylarında bunun uygulanmasının neredeyse imkansız olduğu savunuldu.

16 Ağustos 2022 Saat: 08:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.315 kez okunmuştur

Kefken Pazarı’nda gün değişikliği tartışması
Kefken Pazarı’nda gün değişikliği tartışması

Yaşanan gelişmeler üzerine Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar ve Sakarya Seyyar Esnafı ve Pazarcılar Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, önderliğindeki heyet, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’ı ziyaret ederek, bir görüşme yaptı. Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve esnafla görüşen başkanları iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Kandıra Kefken Pazarı’nda iş yapan pazarcılar ile Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan arasında gerginlik yaşandığı ve Belediye Başkanı Adnan Turan’ın esnafa hoş olmayan sözler sarf ettiği iddia edilmişti.

TURAN: GÜN DEĞİŞİKLİĞİ NEREDEYSE İMKANSIZ
Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, gelişmelerle ilgili şunları söyledi:

“- Kefken Köy Pazarı esnafı adına yapılan açıklamalar asılsızdır. Kefken Pazarı’nın gün değişikliği ile ilgili bir talep var. Kefken Pazarı, perşembe günleri kurulmakta ama gelen talebe göre pazarın pazar günleri kurulması isteniyor. Talebi uygulayabilmemiz çok zor. Çünkü pazar günleri oluşan trafik yoğunluğu pazarcılarımızı da zorlayabilir Ayrıca olası bir yangın, ya da boğulma vakalarında vatandaşa müdahale noktasında da sıkıntılar baş gösterebilir. Esnaflıktan gelme biriyim. Esnafın kötülüğüne olacak bir durumun oluşması için nasıl çalışırım? Bazı esnaflarımız bu tutumlarımız karşısında gerçek dışı beyanda bulunmuşlar ama iddialar gerçek değil.”

“BÖYLE BİR ŞEYE İHTİMAL VERMEDİK”
Hem Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, hem de Kefken Pazarı esnafıyla gören esnaf odası başkanları konuyla ilgili ortak basın açıklaması yayınladı. Ortak basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ile esnaf arkadaşlarımız arasında yaşandığı iddia edilen olaylar, oda başkanları olarak bizim kabul edemeyeceğimiz konular. Kandıra Belediye Başkanımızın esnafa iddia edildiği gibi tavrı olduğuna ihtimal vermedik. Konuyu ilk duyduğumuzda başkanımızı aradık, bilgi aldık, sonrasında ise bölgeye geldik ve görüşmeler yaptık. Görüşmeler sonucunda baktık ki ortaya atılan iddialar asılsız. Başkanımızın bizlere ne kadar değer verdiğini biliyoruz, bu noktada ne başkanımıza ne de esnafımıza haksızlık edilsin istemeyiz. Pazar yerlerini ve pazarcı esnafımızı kimse siyasete alet etmeye kalkmasın. Bazı siyasi parti yöneticilerinin alakalı olmadıkları konulara karıştığını gördük. Ortada bir sıkıntı varsa buna oda olarak biz müdahil oluruz. Pazarcı arkadaşlarımızı siyasete alet etmeye kalkanlar karşılarında bizi bulurlar.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑