Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Kefken halkı ağır kokuyla mücadele veriyor

Kefken halkı, atıksu parsel bacalarından gelen ağır koku nedeniyle zor günler yaşıyor. Kimisi bacaların üzerini halı gibi kalın cisimlerle kapatırken, kimileri ise kokunun eve girmemesi için çeşitli yöntemler deniyor.

1 Ağustos 2014 Saat: 06:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.577 kez okunmuştur

Kefken halkı ağır kokuyla mücadele veriyor
Kefken halkı ağır kokuyla mücadele veriyor

Kefken’in 1 yıl önce alt yapısının tamamlanmasının ardından çevreye ağır kokular yayılmaya başladı. 1 yıl boyunca bu kokuya maruz kalan Kefken halkı, yetkililere bildirmelerine rağmen sorun çözülmeyince kendilerince çözüm arayışına gitti. Kimisi atıksu parsel bacalarının üzerini halı gibi kalın cisimlerle kapatırken, kimisi ise evine koku gelmemesi için baca ile evin çatısı arasına metrelerce pimaş boru döşeyerek kokunun eve gelmemesi için önlem aldı.
HALI İLE KAPATIYOR Kefken halkının günlük yaşamını kabusa çeviren bu ağır kokular özellikle Liman Caddesi üzerindeki esnafı çileden çıkartıyor. Gödekoğlu Kıraathanesi’nin sahibi Güngör Gödek, “Kahvemizin tam önünde bulunan atıksu parsel bacalarından o kadar ağır bir koku geliyor ki müşterilerimiz rahatsız oluyor. Müşterilerimin kokusuz bir ortamda rahat etmeleri için bacanın üzerini halı ile kapatıyorum. Yine de bu kokuyu engelleyemiyoruz. Yetkililer artık bu duruma el atmalı” diye konuştu.
İSU, HATASINI DÜZELTSİN Kefken sakinlerinden Hasan Işık ise, Liman Caddesi üzerindeki evini ağır kokulardan korumak için baca ile evin çatısı arasına metrelerce boru döşedi. Buna rağmen ağır koku içerisinde yaşam mücadelesi verdiğini belirten Işık, bu kokunun dayanılmaz olduğunu ifade etti. Yetkililerden ilgi bekleyen Işık, “Bahçemizde kapımızda oturamaz olduk. Yetkililere defalarca başvurduk, gelen giden yok. İSU yetkililerinin bir an önce bu hatayı düzeltmelerini talep ediyoruz” ifadelerini kulandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑