Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Karantina Önlemlerine Sıkı Takip Geliyor

Koronavirüs nedeniyle evde gözlem altına alınan kişilerin karantina şartlarına uymaması nedeniyle İl Pandemi Kurulu sıkı denetim getirdi. Ayrıca kurul özel sektörde hastalığın yayılmaması için ciddi önlemler aldı

11 Nisan 2020 Saat: 13:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.291 kez okunmuştur

Karantina Önlemlerine Sıkı Takip Geliyor
Karantina Önlemlerine Sıkı Takip Geliyor

Koronavirüs önlemleri ile ilgili İl Pandemi Kurulu her gün yeni kararlar açıklıyor. Kurulda alınan kararlar Hıfzıssıhha Kurulu tarafından geliştirilerek gerek görüldüğü süre içinde açıklanıyor. Dün açıklanan kararlar ev karantinası açısından büyük önem taşıyor. Sokak, ev ve sitelere kadar genişletilebilecek karantina sürecinde vatandaşın ihtiyacının nasıl karşılanacağından, özel sektörde çalışanların korunmasına kadar çok önemli kararlar açıklandı.

BURADA KARANTİNA VAR

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koronavirüse yakalanan veya temaslı olması nedeniyle evde izolasyonu uygun görülen kişilerin, virüsün çevreye yayılma riskinin yüksek olması nedeniyle izolasyon süresince ikamet ettiği daire veya gerekiyorsa bina ya da binalara giriş ve çıkışlar geçici olarak yasaklanacak. Karantina tedbirleri uygulanan ilgili daire veya gerekiyorsa bina ya da binalara karantina tedbirini gösteren yazı asılacak.

EMNİYET TEDBİRİ DE...

İlçe sağlık müdürlükleri koordinasyonunda kurulan ekipler tarafından karantina tedbirleri periyodik olarak denetlenecek. Gerektiğinde karantina bölgesinde kolluk kuvvetlerince emniyet tedbirleri de alınacak. Karantina kararından sonra ilgili daire veya bina ya da binaların dezenfeksiyon işlemleri belediyeler tarafından yapılacak.

İHTİYAÇLAR EVLERE GETİRİLECEK

Karantina tedbiri uygulanan daire veya binalarda ikamet edenlerin ihtiyaç duyulması halinde, temel yaşam malzemeleri, bedeli ödenmesi kaydıyla temin edilecek. Ödeme gücü olmayanların ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak. Kaymakamlıklara bağlı oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gruplarınca bu kişilere her türlü destek sağlayacak.

İDARİ İZİN DEVAM EDECEK

Koronavirüs riski açısından uygulanan izolasyon ve karantina tedbirlerine uymayanlara idari para cezası uygulanacak ve Ceza Kanunu'na göre tüm adli işlemler yapılacak. 50 ve üstü sayıda personel çalıştıran fabrikalarda koronavirüs pandemisi süresince sınırlı olmak üzere, 60 yaş üstü çalışanlar, gebeler ve raporla belgelenmiş kronik hastalığı bulunan çalışanlar idari izinli sayılacak.

İŞÇİLER İDARİ İZİNLİ OLACAK

Koronavirüs olan ya da hasta kişiye korunmasız yakın teması olan özel sektör çalışanlarına en az 14 gün izolasyon gerektiğinden bu süre içerisinde idari izinli sayılacaklar. Koronavirüs testi pozitif olduğu öğrenilen çalışanların vardiya, birim, ulaşım servisi, kullanılan ortak alan kriterlerine göre yakın temaslıları belirlenerek ivedilikle ilçe sağlık müdürlüklerine bildirilecek. İşyerindeki diğer personelden ise maske ve kişisel koruyucu tedbirleri harfiyen uygulamış ve pozitif çıkan kişi ile çok yakın temasta bulunmamış olan işçiler ise tüm önlemler alınması ile birlikte çalışmaya devam edecek.

SIKI DENETİM YAPILACAK

Koronavirüsün yayılımını engellemek için özel sektör kapsamındaki işyerlerinde esnek mesai uygulaması, sosyal mesafe, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, hijyen gibi tedbirler titizlikle uygulanacak. Çay ocağı ve yemekhanelerde sosyal mesafe uygulamasına yönelik tedbirler özel sektör kapsamındaki işyerlerinde de uygulanacak. Özel sektörde görevli işçi ve personel servislerinde, araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edilmesi hususu ilgili kolluk kuvvetlerince düzenli olarak denetlenecek, ihlal tespit edildiğinde gerekli cezai işlem yapılacak.

CEZA KESİLECEK

Alınacak tedbirler, temaslı takipleri, izolasyon önlemleri konularında işyeri hekimliği ya da ortak sağlık güvenlik birimleri üzerinden il ya da ilçe sağlık müdürlükleri ile işbirliği içinde çalışılacak. Yazılı olarak istenmesi halinde çalışanların ad, soyad, kimlik numaraları, telefon ve ev adresi bilgileri gizli şekilde kurumlara verilecek. Yayınlanan kurallara uymayan işyerlerine cezai işlem yapılacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑