Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Karadeniz gençlerin cesetlerini geri verdi

İlimizi sarsan Kandıra sahillerindeki boğulma faciasında hayatını kaybeden ikisi İstanbullu 3 gencin cesetlerine ulaşıldı. Koray Moğol'un cesedi ise hala aranıyor

11 Mayıs 2009 Saat: 02:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.431 kez okunmuştur

Karadeniz gençlerin cesetlerini geri verdi
Karadeniz gençlerin cesetlerini geri verdi

İlimizi sarsan Kandıra sahillerindeki boğulma faciasında hayatını kaybeden ikisi İstanbullu 3 gencin cesetlerine ulaşıldı. Koray Moğol'un cesedi ise hala aranıyor

 

  HAFTA sonu Kandıra sahilleri, alınan tüm tedbirlere rağmen azgın dalgaların yol açtığı trajik olaylara sahne oldu. Karadeniz adeta şaha kalkınca günü birlik tatilciler kâbus dolu dakikalar yaşadı. Dalgalara rağmen denize girenlerden 3 kişi yaşamını yitirdi. Kandıra’nın Kerpe, Kefken, Kumcağız, Bağırganlı, Cebeci, Sarısu ve Kovanağzı'nda hafta sonunu geçirmek için giden tatilciler cumartesi günü oldukça güzel bir gün geçirdiler. Deniz son derece sakin ve durgundu. Gün boyu herhangi bir boğulma olayı yaşanmadı. Pazar sabahı ise sahillerde gününü değerlendirecek olan tatilciler kötü bir sürpriz ile karşılaştı. Hava oldukça bulutlu ve rüzgârlıydı. Havanın bozuk olduğunu gören tatilciler tam dönmeye başladıkları sıralarda, saat 11:00 gibi bir anda hava düzeldi ve güneş açtı. Ancak Karadeniz’deki hırçın dalgalar devam ediyordu. Tatilcilerin denize girmesi ile birlikte art arda boğulma vakaları yaşanmaya başladı. Vakaların artması üzerinde saat 15:00 sıralarında Kaymakamlık can kaybı yaşanmaması için sahilleri boşaltma kararı aldı.

           

Uyarıya Aldırış Eden Olmadı

Kaymakamlığın aldığı karar üzerine jandarma ekipleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kurtarma Ekipleri anonslar yaparak insanları tehlike olduğu konusunda uyarmaya ve denize girmemeleri konusunda uyarmaya başladı. Ancak uyarılara pek fazla kulak asmayan vatandaşlar buldukları ilk fırsatta denize girmeye devam ettiler.

           

Yakın Arkadaşlar

Dalgaların kabardığı bu saatlerde Kumcağız’a giden İzmitli gençlerde denizin keyfinin sürüyorlardı. Malta Mahallesi Dünya Bankası Kalıcı Konutları 22. Ada’da ikamet eden, Yıldız Sunta çalışanı İlhan ve Nurgül çiftinin 2 çocuklarından biri olan Muallim Naci Lisesi'nden terk, özel bir bilgisyar şirketinde çalışan Koray Moğol ile en yakın arkadaşı olan 23. Ada’da ikamet eden, Bekirpaşa Belediyesi Çevre Düzenlemede çalışan Hüseyin ve Lütfiye Korkusuz çiftinin küçük oğulları Sercan Korkusuz’da denizin keyfini çıkarıyorlardı.

            

Bir Anda 3 Kişiyi Yuttu

Dalgalar iki yakın arkadaşı bir anda içine aldı. Her iki genci de bir daha gören olmadı. Sercan’ın ""Maşukiye’de pikniğe gidiyoruz"" deyip sahile geldiğinde abisi ile karşılaşınca annesini arayarak Kumcağızda olduğunu söylediği ve izin almadığı öğrenildi. Olay üzerine gençlerin yakınları sahile gelerek gözyaşları ile kurtarma çalışmalarını izledi. Bu sırada bir haberde Sarısu’dan geldi. İstanbul'dan gelen günü birlikçi tatilci Selahattin Küpelioğlu‘da dalgalar arasında kaybolanlardandı. Toplam 4 kişi Karadeniz'in azgın dalgalarında kaybolmuştu.

                                                 

Cesetler Sabah Çıktı

Kandıra sahillerinde Akşam saatlerine kadar devam eden kurtarma çalışmalarına ara verilerek sabah saatlerinde tekrar başlandı. Sabah saatlerinde Karadeniz yuttuğu 2 kişinin cesedini geri verdi. Büyükşehir İtfaiye ve Gönüllü dalgıçlardan oluşan 15 kişilik bir ekibin çalışmalarıyla cesetlere ulaşıldı. Selahattin Küpelioğlu, Doğukan Aksoy isimli gençlerin cesetleri bulundu. Sercan ve Koray'ın cesetlerinin aranmasına ise gün boyunca devam edildi.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑