Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kantinlerde yeni fiyatlar belirlendi, harçlıklara zam lazım

Okulların açılması ile birlikte kantinciler de yeni fiyatlandırma çalışmalarına başladı ve çalışmalar sonucunda yeni fiyat listesi açıklandı. Fiyatlar arttı, öğrenci harçlıklarına zam gerekecek.

10 Eylül 2021 Saat: 11:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.669 kez okunmuştur

Kantinlerde yeni fiyatlar belirlendi, harçlıklara zam lazım
Kantinlerde yeni fiyatlar belirlendi, harçlıklara zam lazım

Kocaeli Bakkallar, Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası, 2021 – 2022 eğitim öğretim yılının yüz yüze eğitimle başlamasının ardından yeni kantin tavan satış fiyatları belirlendi. Kocaeli Bakkallar, Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük ve Kantincilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Şahin gerçekleştirdikleri toplantı sonrası yeni listeyi açıkladılar. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Bakkallar, Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Kantincilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Şahin, yapılan zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Şahin’in açıklamaları:

18 AYIN ÜZERİNE GELEN FİYATLAR
“Fiyatların yükselmesinde öğrencilerin haklı olduğu noktalar var çünkü ailelerinin kendilerine verdikleri bir harçlık var. Bununla beraber öğrenciler ellerindeki harçlıkla en iyi ürünü almaya çalışıyorlar ama 18 ay gibi bir süre zarfı içerisinde okullarımıza bağlı olarak kantinlerimiz de kapalı kaldı. Biz okullar kapandığı zaman kaşarın kilosunu 22 liraydı şuanda ise 46 lira, yani iki katı artmış bir fiyattan söz ediyoruz. Bu artışlara istinaden öğrenci 18 ay önce ki fiyatlarda kaldığı için çok pahalı diyor ve buna da hakkı var. Veli o dönemde 5 lira veriyordu, yetiyordu ama şimdi 10 lira verse yettiremez. Öğrenci bizim öğrencimiz, veli bizim velimiz. İki taradı mağdur etmemek için elimizden geleni yaptık.

DENETİMLERE ÇIKILACAK
TSE, ISO ve HACCP belgesi her markadan ürün alımı yapabiliyoruz. Kalite kriterlerimizde bu üç belgeyi ön planda tutuyoruz. Bu üç beleye uygun şekilde ürün satan belli başlı firmalar var. Pandemi koşulları devam ederken zaten bu üç belge dışından hizmet veren hiçbir markadan alışveriş yapılma imkanı yok. Bizlerin ekmekleri bile ambalajlı geliyor çünkü kurallara hat safada dikkat ediyoruz. Bizler üyelerimize konuşma grupları aracılığıyla ulaşırken Bayram Başkanımızla birlikte okullarda denetimlere de çıkacağız. Bütün üyelerinize mesafe konusunda dikkatli olmalarını ileteceğiz. Okullarda 40 dakikalık dersler 30 dakikaya inmiş, teneffüsler 5 dakikadan 10 dakikaya çıkartılmış durumda ki yoğunluk oluşmaması için yapılmış bir uygulama.

LİSTEDE VAR AMA SATIŞTA YOK
Logolu ürünler obeziteyle mücadele kapsamında çıkartılmış ürünler ama bu ürünlerle ilgili kantinciler son tüketici. Bu konunun temelinde sağlıklı beslenme var ve sağlıklı beslenme yemekhaneden geçer, belli sağlık koşullarında yemek pişirmeden geçer ama hangi okulun yemekhanesi buna uygun yapılmış? Biz kantincilere logolu ürün satacaksınız dediler ama bizler üretici değiliz, son tüketiciye satacaksın diyor ama üretici firmalar ‘okul’ logolu ürünler üretilmiyor. ‘Okul’ logolu ürün satmaya ilişkin yasa 2016 yılında çıkmıştı fakat pandemi ile birlikte 2022 -2023 eğitim öğretim sezonun ertelendi ama obezite ile mücadelede öğrencilerin sosyal alanı olması gerekirken bunlar bir yana kantinler bile nereye yapılacağı planlanmıyor.”

GENİŞ BİR ÜRÜN LİSTESİ
Her sene görüşülen fiyat listesinde bu yıl da geniş bir ürün yelpazesi söz konusu tosttan lahmacuna, pideden döner ekmeğe, tabildot çeşitlerinden içecek çeşitlerinin kadar bir çok ürünün yer alıyor. Bir çok öğrencinin sabah kahvaltısı olarak tükettiği tost 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı için en fazla 10 liradan satılabilecek. Öğle yemeğinde genel olarak tercih edilen tavuk dönerin fiyatı ise 50 gram 9 lira, 60 gram 10 liradan alıcısını bulacak. Listede yer alan ürünler arasında fiyatı en uygun olan bardak su 1 liradan satılabilecekken en pahalı olan ürün olan 4 çeşit yemekten oluşan tabildot ise 19 liradan alıcı bulabilecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑