Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra'ya bir taş ocağı daha!

Kocaeli’de neredeyse adım başı bir taşocağı açılır oldu. Şimdi ki adres ise Kandıra. Bölgede, SİT alanın yanı başında, ormanın içinde taşocağı açılacak. Karayolları tarafından işletilecek taşocağı için, “ÇED gerekli değildir kararı verildi.

3 Eylül 2021 Saat: 08:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.840 kez okunmuştur

Kandıraya bir taş ocağı daha!
Kandıra'ya bir taş ocağı daha!

Kocaeli’de sayıları son yıllarda hızla artan taşocaklarına bir yenisi daha ekleniyor. Bu kez taşocağının sahibi Karayolları Genel Müdürlüğü olacak. Karayolları Genel Müdürlüğü açılacak olan taşocağı Kandıra’da yer alacak.

YILLIK 1 MİLYON 500 TON
Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden İzmit-Kandıra, Ağva-Kandıra-Kaynarca Yolu Köprü, Asfalt, Sanat Yapıları ve Toprak İşleri Projesi kapsamında kullanılmak üzere, Kandıra Nasuhlar ve Ağaçağıl Mahalleleri sınırları içerisindeki alanda yeni bir taşocağı açılacak. Kurulacak olan yeni taşocağı 21 hektarlık bir alan üzerine faaliyet gösterecek. Taşocağından yıllık 1 milyon 500 ton üretim yapılması planlanılıyor. Proje kapsamında, ocaktan üretilen 1 milyon 500 ton kalkerin 395 bini tonu, kurulacak kırma-eleme tesisinde kırma ve eleme işlemine tabi tutulacak. Geriye kalan 1 milyon 105 bin tonu ise herhangi bir işleme tabi tutulmadan İzmit-Kandıra, Ağva-Kandıra-Kaynarca Yolu projesi inşaat güzergahına nakledilecek.

SİT ALANIN YANINDA
Proje alanın hemen yanı başında ise çeşitli tarihi eserlerin yer aldığı 1. Derece Arkeolojik Sit alanı bulunuyor. Bunun yanında projesi yapışan taşacağının yerleşim yerlerine olan yakınlığında dikkat çekiyor. Proje konusu ÇED sınırına en yakın yerleşim birimi, sahanın 425 metre uzağında bulunan Ağaçağıl Mahallesine ait konutlar, 1950 metre uzağında Ağaçağıl Mahalle merkezi ve 1250 metre uzağında ise Nasuhlar Mahalle merkezi yer alıyor.

“ÇED GEREKLİ DEĞİL”
Kandıra’da açılacak olan taşocağının tamamı orman alanı içinde yer alıyor. Hazırlan projede net bir sayı verilmezken, açılacak olan taşocağı için yüzlerce ağaç kesilecek. Hazırlanan proje Kocaeli Valiliği’ne sunuldu. Proje ile ilgili ise her zaman olduğu gibi “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verdi. Vatandaşa sormaya bile gerek görülmeyen taşacağında çalışmaların yakın bir zamanda başlaması bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑