Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Kandıra'ya 303 milyonluk yatırım

Kocaeli’de faaliyet gösterip yatırım teşvik belgesi almaya hak kazanan firmalardan Nesos Gıda, Kandıra Gıda İhtisas OSB’de 303 milyonluk yeni yatırım yapmayı planlıyor. Tesiste 95 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

10 Ağustos 2022 Saat: 11:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.907 kez okunmuştur

Kandıraya 303 milyonluk yatırım
Kandıra'ya 303 milyonluk yatırım

Kocaeli’de faaliyet gösterip, haziran ayında yatırım teşvik belgesi almaya hak kazanan firmalardan biri de kısa bir süre sonra Kandıra Gıda İhtisas OSB’de faaliyet gösterecek olan Nesos Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi.

YALOVA’DAN SONRA KANDIRA
Nesos Gıda, fabrikasına 303 milyonluk yeni yatırım yapmayı planlıyor.

Nesos Gıda, yapacağı yatırım ile birlikte yıllık muhtelif sos üretim kapasitesini artıracak. Şirket, yapılacak yeni yatırımla birlikte, kuracağı yeni tesiste yıllık hardal, püre, ketçap ve mayonez gibi muhtelif sosların üretim kapasitesini yılda 23 bin 139 tona çıkarmayı planlıyor. Şirket, kapasite artışı için 303 milyon 210 bin liralık net yatırım yapacak.

TEŞVİK TALEBİ KABUL GÖRDÜ
Şirket, yapacağı yatırımla beraber 95 adet yeni istihdam sağlayacak. Şirket tüm bunlarla beraber Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından “Faiz Desteği, KDV İstisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi 5 Yıl, Vergi İndirimi yüzde 60, YKO yüzde 25” talep etti ve kabul gördü.

Hali hazırda Yalova’daki tesislerinde üretim yapan ancak fabrikasını büyütmek için Kandıra Gıda İhtisas OSB’den yer alan Nesos Gıda, Ülker Holding’in ortak olduğu şirketlerden biri.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑