Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra'nın tüm plajları temiz çıktı!

Kocaeli’de denize girilmesine izin verilen bölgelerde, Ağustos ayı deniz suyu analizleri yapıldı. Kocaeli’nin tüm plajları temiz çıktı

5 Ağustos 2023 Saat: 11:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 752 kez okunmuştur

Kandıranın tüm plajları temiz çıktı!
Kandıra'nın tüm plajları temiz çıktı!

Kocaeli’de deniz mevsimi sürerken, deniz suyu analiz çalışmaları da devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli’de denize girilebilecek olan tüm bölgelerden alınan sularda yapılan analizlerin Ağustos ayı sonuçlarını yayınlandı.

KANDIRA SAHİLLERİ TEMİZ
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüzme Suyu Takip Sistemi’nden elde edilen verilere göre, Kandıra sahillerinde bulunan tüm plajlarda deniz suyu kalitesi oldukça iyi çıktı. Mavi bayraklı plajlarında bulunduğu bu bölgedeki sahillerde denize girmekte hiçbir sakınca yok. 23 Mayıs tarihli deniz suyu analizlerine göre bölgelerde denize girmekte hiçbir sakınca olmadığı ifade edildi.

KARAMÜRSEL BÖLGESİNDE DENİZE GİRİLEBİLİR
İzmit Körfezi içinde denize girilebilecek yerler içinde analiz sonuçları açıklandı. Yeniden “Mavi Bayrak” alan Karamürsel Altınkemer plajında su kalitesi oldukça iyi çıktı. Bunun yanında Kocaeli’de Mavi Bayrak almaya hak kazanan yeni sahili Ereğli Kumyalı Plajı’nda deniz suyu kalitesi mükemmel çıktı. Karamürsel Dereköy, Güzelkıyı, Ulaşlı Halk Plajı, Gölcük Halıdere, sahilinde deniz suyunda herhangi bir sorun olmadığı belirtildi.

SAKIN BURALARDA DENİZE GİRMEYİN
Gölcük ilçe sınırların içinde bulunan Değirmendere, Kavaklı sahillerinde ise herhangi bir ölçüm yapılmadı. Burada da deniz suyu ile ilgili bir bilgi olmadığı için vatandaşların denize girmesi tavsiye edilmiyor. Başiskele sahilinde de yine analizler yapılmadığı için bu bölgede de denize girilmemeli. İzmit Körfezi’nin kuzey yakasında Tavşancıl’a kadar hiçbir bölgede denize girilmesi uygun değil. Zaten tamamen liman ve sanayi tesisleri ile çevrili bu alanda denize girilebilecek bir noktada kalmadı. Vatandaşların kesinlikle bu bölgelerde hiçbir şekilde denize girmesi tavsiye edilmiyor.

MÜKEMMEL DEĞİL AMA…
Dilovası Tavşancıl sahili ve Tübitak-MAM sahilinde yapılan deniz duyu analizlerinde değerler “mükemmel” çıktı. Darıca Ş.Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı Plajı ve Darıca Bayramoğlu plajında deniz suyu analizleri çok iyi olmasa bile denize girilmesinde bir sorun olmadığı belirtildi. Darıca Kadınlar Plajı ve Bayramoğlu Ada plajındaki deniz suyu analizleri çok iyi çıkmasa bile “yeterli” olarak değerlendirildi. Bir sonraki deniz suyu analizlerinin Ağustos ayı içinde açıklanması bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑