Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Kültür

Kandıranın özel lezzetlerinden mancarlı pide yapmayı öğrendiler

Büyükşehir Koordinatörü Abdullah Köktürk ve eşi Güler Köktürk, KOÜ’de eğitim gören misafir öğrencilerle Yenişehir Mahallesi’ndeki Kozanlar Fırını’nda bir araya geldi. Gençler, burada mancarlı pide yapmayı öğrendi, pişirdikleri pideleri afiyetle yedi.

21 Şubat 2022 Saat: 13:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.485 kez okunmuştur

Kandıranın özel lezzetlerinden mancarlı pide yapmayı öğrendiler
Kandıranın özel lezzetlerinden mancarlı pide yapmayı öğrendiler

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Tarım ve Aromatik Bitkiler Koordinatörü Abdullah Köktürk ile eşi Güler Köktürk, İzmit Yenişehir Mahallesi’ndeki Kozanlar Fırını’nda KOÜ’de eğitim gören gençlerle bir araya geldi. Kozanlar Fırını işletmecisi Gamze Aydın’ın misafiri olan Köktürk çifti ve gençler, keyifli vakit geçirdi.

PİŞİRİP TADINA BAKTILAR
Programa; Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Kırgız, Özbek, Türkmen, Kazak ve Afgan öğrenciler katılım sağladı. Öğrencilerle gönül bağı kuran Köktürk çifti, kahvaltılı programda Orta Asya ve Türk yemek kültürünü bir araya getirmiş oldu. KOÜ’lü gençler, Kandıranın özel lezzetlerinden mancarlı pideyi hem tattı hem de fırının başına geçerek nasıl yapıldığını öğrendi.

AMAÇ KAYNAŞTIRMAK
Etkinlik hakkında bilgi veren Abdullah Köktürk, “Eşimle birlikte yabancı öğrencilerimizle zaman zaman ama kahvaltı ama yemek çay sohbeti adı altında bir araya geliyoruz. Gayemiz yabancı öğrencilerimizle içinde yaşadıkları Anadolu insanını buluşturmak, kaynaştırmak hemen hemen aynı kültürün parçası olduğunu hatırlatmak. Ailelerinden uzak olan çocuklarımızı bir nebze de olsa aile ortamında buluşturmak istiyoruz” dedi.

ÇOK MUTLU OLDULAR
Köktürk şöyle devam etti: “Bu kez ev sahipliği Gamze Aydın Hanım üstlendi, ‘o çocuklar bizim çocuklarımız, o mutluluğu ben yaşayacağım’ dedi. Biz de kabul ettik. Ev sahipliğinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” Öğrenciler adına konuşan Elmar Batyrov ise Köktürk ailesine ve ev sahipliği yapan Gamze Aydın’a teşekkür ederek, böylesi güzel bir ortamda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑