Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıralılar'dan İsveç tepkisi: “Bu sapıkça bir eylemdir, kınıyoruz”

Kurban Bayramı’nın birinci günü İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki gösteren esnaf Kandıralılar'dan, “Geçmişin Lut’u bu çağda hortladı. İsveç’te özellikle Kurban Bayramı’nın birinci günü kutsal kitabımız bilerek yakıldı.

5 Temmuz 2023 Saat: 09:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 631 kez okunmuştur

Kandıralılardan İsveç tepkisi: “Bu sapıkça bir eylemdir, kınıyoruz”
Kandıralılar'dan İsveç tepkisi: “Bu sapıkça bir eylemdir, kınıyoruz”

İzmit Karagöz Lokantası sahibi Mustafa Akbaş, AK Parti Kocaeli 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı Kenan Seyrek, İzmit Kadıralılar Dernek Başkanı (İZKANDER) Ömer Özkan, Fevziye Camii Dernek Başkanı Recep Yıldız ve vatandaş Gökhan Mengü İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki gösterdi. Kurban Bayramı’nın birinci günü kutsal kitabımıza yapılan saldırının alçaklık olduğunu vurgulayan Akbaş, açıklamanın ardından basın mensuplarına ve vatandaşa Kur’an-ı Kerim dağıttı. Esnaflar ayrıca geçtiğimiz gün Ayasofya’nın önünde Yunan Bayrağı açan vatandaşa da tepki gösterdi.

‘BİZ ONLAR GİBİ HAKARET ETMEYİZ’
Akbaş açıklamasında, “Kafirun Suresinde Yüce Allah bizlere şunu ifade ediyor. İnanmayanlara ve ısrarcılara deyin ki sizin dininiz size, benim dinim bana ve kutsallarımıza inanmasak da birbirimizin saygılı olmayı öğütlüyor inançlara sövmeyi men ediyor. Biz bu cihetten inancımız gereği tüm dinlere ve inançlara hayat hakkı tanınması ve kendini ifade etmesi için saygı duyarız. Kimsenin kutsalına hakaret edip, onu yok saymayız.” şeklinde konuştu.

‘GEÇMİŞİN LUT’U YENİ ÇAĞDA HORTLADI’
Akbaş sözlerinin devamında, “Biz doğru yolu gösterir ve doğru yola herkesi davet ederiz. Herkes kendi inancını doğru gördüğüne göre usul ve erkân da bu olmalıdır. Bırakın herhangi bir inanca insan kelimesinin tarifi içinde dahi barınamayacak olan İsveç de ki bu aşağılık Kuran-I Kerim yakma olayı yüreğimizi yakmış ve bizleri derinden kahretmiştir. Allah’ın vaadi vardır ve bu vaadini tamamlayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar kıyamete kadar korunacak olanda yana bizim kaygımız yoktur ama bize düşen de ona sahip çıkmaktır. Bir esnaf olarak, Müslüman bir anne babadan doğan ve yaşayan bir Müslüman olarak bu olayı lanetliyor ve protesto ediyorum. Irak gibi Müslüman bir ülkeden çıkıp batıya uşaklık ve maşalık yapan Salvan isimli haşaratı Yüce Allah, Ebu Leheb gibi kahreylesin ki yüreğimiz soğusun.” ifadelerini kullandı.

‘AYASOFYA BİZİMDİR’
Akbaş son olarak geçtiğimiz gün Ayasofya Camii önünde Yunan bayrağı açan vatandaşa da tepki göstererek, “Yunanlı vatandaşta Ayasofya Camii önünde kendi bayrağını açtı. Hayallerini anlatıyorlar ve boşuna bayrak açıyorlar. Ayasofya 1453’ten beri bizimdir, öyle de kalacaktır.” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑