Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıralılar bir araya geldi

Kocaeli’de yaşayan Kandıralılar, Ramada Otel'de buluştu ve Kandıra Lisesi Sanat Müziği Topluluğu’nun seslendirdiği eserlerle keyifli bir akşam yaşadı

16 Aralık 2018 Saat: 22:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.366 kez okunmuştur

Kandıralılar bir araya geldi
Kandıralılar bir araya geldi

Kocaeli’de yaşayan Kandıralılar, Aygün Aynagöz önderliğinde, Engin-Şahin Ecevit ile Malik Doğan'ın öğreticiliğinde bir araya geldi ve Kandıra Lisesi Sanat Müziği Topluluğu’nun seslendirdiği eserlerle keyifli bir akşam yaşadı. Geceye Kandıralı İsa Akıncı, Erdoğan Görgün, Levent Açıkgöz, Bülent Bebek, Tezer Saatçi, Atilla Öztan, Günay Çömlek, Mesut Memiş, Mesut Alkan, İbrahim Alkan, Bircan Ertaş, Özgür Can, Hakan Saltık, Tarık Kardeş, Melek Karagöz Evircan ve Necmiye Kopal gibi tanınmış isimler katıldı. Ramada Otel'de gerçekleşen gecede 50’ye yakın Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserini hep birlikte seslendiren Kandıralılar,  geçmişi hafızalarında tazelediler.

‘GÖNÜL BAĞLARIYLA BİR ARAYA GELDİLER’

Aygün Aynagöz, programla ilgili yaptığı açıklamada, “Onlar, Kandıra sokaklarında oyunlar oynadılar. Oyuncakların bol bulunmadığı dönemlerde kendi oyunlarını kendileri kurdular. Dışarıda oynarken askeriyeden gelen bando sesiyle, düğün alaylarında, kına gecelerinde, bayramlarda çalınan müzikleriyle duydukları doğru ritim ve nağmeleri hafızalarında biriktirdiler. Sonuçta müziğin kültürel değerler içerisinde öne çıktığı kişiler olarak, farklı yerlerde bulunsalar dahi, kopmaz gönül bağlarıyla bir araya geldiler. Düğün derneklere ve salonlara sığamayacak sayılara ulaştılar. Adlarına “Biz Kandıra'yız” dediler. Hayatın yoğun temposu içinde yan yana gelmeyi ihmal etmediler. Tüm kültürel değerlerimizin yaşatılması, özenle korunması, bu yolda özellikle gençlerimizle yürünmesi ve en kısa zamanda yeniden buluşulması dileklerini belirttiler” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑