Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Röportaj

Kandıralıdan çömlek olmaz diyenlere hesap soracağız

DP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Levent Yağız, “Kandıra’nın toprağından çömlek olmaz” diyenler ile 30 Mart’ta hesaplaşacaklarını söyledi.

17 Mart 2014 Saat: 12:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.654 kez okunmuştur

Kandıralıdan çömlek olmaz diyenlere hesap soracağız
Kandıralıdan çömlek olmaz diyenlere hesap soracağız
Demokrat Parti Kandıra eski ilçe başkanı olan ve 30 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi’ne aday olan Levent Yağız ile keyifli bir söyleşi yaptık. Yağız, Kandıralıların Kocaeli’nde öncüsü olmak için Büyükşehir Belediyesi’ne aday olduğunu belirterek Kandıra halkından destek istedi. Yağız, yönelttiğimiz soruları şu şekilde yanıtladı; Öncelikle sizi tanıyalım. 1968, Kandıra doğumluyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Babam aslen Ferdenli Köyü’nden, annem Yağcılar Köyü Ahatlı Mahallesi’nden. 1970 yılından beri Kuruçeşme’de oturuyorum. 2003 yılından beri Kandıra ve Kocaeli’nde ticari hayatımıza devam ediyoruz. Demokrat Parti il başkanlığı görevini kaç yıldır sürdürüyorsunuz? Yaklaşık 22 Nisan 2012 yılından bu yana il başkanıyım. Daha öncede 2009 yılında Kandıra’da ilçe başkanlığımız var. Ondan öncede Kuruceşme köy belde yöneticiliği ve gençlik kolları başkanlığı görevinde de yer aldım. Demokrat Parti’ye Kocaeli’nin ilçeleri ve Kandıra da halkın bakış açısı ne yönde? Demokrat Parti’yi bu halkın unutması mümkün değil. Çünkü bizim yaşlarımızdaki kişilerin babalarının ekmek teknesi Demokrat Parti’dir. Demokrat Parti’nin eli ne kadar temizse bu milletinde eli o kadar temizdir. İktidarın geçmişte sattıkları hala bitiremedikleri mallarında Demokrat Parti’nin imzası vardır. Demokrat Parti’nin imzası olan noktalarda da iktidar partisinin, bugün Kocaeli’nde Demokrat Parti ve muhalefet ne yaptı deme hakkı yoktur. Bugün otobanlar, köprüler, yurtlar yapılabiliyorsa Demokrat Parti’nin yapmış olduğu fabrikalar satılarak yapılmıştır. Onun içinde biz Demokrat Partililerin alnı aktır. Biz geçmişimizle gurur ve onur duyuyoruz. Gelecekte de aynı yolda yürüyeceğimizden şüphe yok.
Büyükşehir belediye başkan adaylığı nasıl oluştu? Kocaeli il başkanlığımız da bu bölgenin insanlarına bir sözümüz vardı. Biz annemiz babamız bu topraklarda yaşadık. Hiçbir yere de gitmedik. Bizde bir sevda var. Bu topraklar da yaşayan insanları temsil etme sevdası. Bugün baktığınız zaman Kocaeli’nde Büyükşehir de kiminiz var dediğinizde cevap verecek kimse yok. Sizi milletvekili bazında kim temsil ediyor dediğiniz zaman gene kimse yok. Biz bu yörenin insanlarının karşılığı olarak bu göreve talip olduk. 30 Mart yerel seçimdir. Herkesin gönlünde bir aslan yatabilir. Kimisi CHP’li kimisi MHP’li kimisi AKP’li kimisi SP’li olabilir. Ama baktığımız zaman hiçbirinde bu bölgeyi Kocaeli’nde temsil edecek Büyükşehir belediye başkanı yok. Onun için biz burada ki bütün parti sevdalısı arkadaşlarımızın önüne DP Büyükşehir başkan adaylığımızı açıkladık. Biz bu bölgenin her kesiminden insanının oylarına talibiz. İllaki nüfus cüzdanlarının arkasında Kandıra yazması önemli değil. Ben bu bölgenin insanıyım diyen herkesin oyuna talibiz. Kandıra ve köylerinde sizin başkan adaylığınıza bakış nasıl? İnsanlar bu toplumun milletine Kandıra da siyaset başlar santralde biter diyor. Bu toplumun milletine öyle ya da böyle atıfta bulunuyorlar. Çapulcu diyorlar. Biz bunları halkımıza anlattığımız taktirde halkımızın gerekli tepkiyi vereceğine inanıyoruz. Kandıralı olduğumuzdan dolayı Kocaeli’nde insanlar bir şeyler söylüyor. Kandıra’nın toprağından çömlek olmaz, Kandıralılar konuşur konuşur sandıkta verecekleri yere verir diyorlar. Biz artık diyoruz ki boynumuzun ağrısı geriye bakmaktan, biz artık önümüze bakmalıyız. Bizler sizin önünüze bir varlık koyduk. 30 Mart’ta bunun cevabını verecek olan sizlersiniz. Ya bu topraklardan çömlek olmaz sözünü teyit edeceksiniz ya da 30 Mart’ta vermiş olduğunuz cevapla bu bölgenin insanında çömlek olur dedirteceksiniz. Bu yalnızca DP için değil diğer partileri de düşünmeye sevk edecek. İnsanlar şunu söyleyecek bu bölgenin insanları birbirine sahip çıkmaya başladı. MHP’li CHP’li AKP’li SP’li muhakkak listelerine milletvekili seçimlerinde bu bölgeye ait milletvekili yazmak zorunda kalacak.
Belediye başkan adaylığınızı açıkladığınızda çevrenizin tepkisi nasıl oldu? Biz 2013 yılında geldiğimiz zaman Kandıralı olduğumuzu herkes bilmiyordu. Kandıra’da ticaret hayatımıza başladığımızda insanlara varlığımızı gösterdik. Kandıralı olduğumuzu akrabalarımızın kim olduğunu gösterdik. Sonra zaten bize bir teveccüh oluştu. Beni hangi arkadaşımız aday olmuşsa arayıp tebrik etti. Belediye başkan adayları bizi cesaretimizden ötürü tebrik ettiler. Bu bir yerel seçimdir. Herkesin gönlünde bir aday vardır. Bizim herkese saygımız var. Asıl önemli olan bu milletin önüne bir varlık koyabilmektir. Büyükşehir ve ilçeleri için seçim projeleriniz neler olacak? Biz öncelikle yapamayacağımız hiçbir projeyi söylemeyeceğiz. Baktığımız zaman mevcut belediye başkanımız 10 senedir başkan fakat söylediklerinin 10 tanesini yapmamıştır. Mesela getirmişler oraya bir tramvay koymuşlar. Bu lastiği olmayan arabaya benzer. Sizin yolunuz yoksa tramvayınız neyle işleyecek. Rengini bize sormayın esas önemli olan monoray projeniz ne oldu, sekeray projeniz ne oldu. Bunlar niçin yapılamadı. Söz verdikleriniz neden yapılamadı. Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. İnsanlar geriye gittikleri zaman Tüpraş’ı, Petkim’i, seramiği, Seka’sını kuran, tespit eden, bu insanların önüne iş, aş koyan Demokrat Parti’dir. İnsanlar doyduğu yeri unutmamalıdır. Ceketi biz diktik. Düğmesini dikenler bunu biz yaptık diyemezler. Bizim ceketlerimizi satarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bizler ilk önce bu memlekette aş, iş oluşturacağız. Ondan sonra bu talepler zaten kendiliğinden gelecek demektir. Bizde bu talepleri yerine getireceğiz. Seçimlerde hedefiniz nedir? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni ve bazı bölgelerde ilçe belediyelerini alacağımıza inanıyorum. Bizim için ikincinin kim olduğu önemli değil. Biz belediyeleri alacağız diyoruz. İkinci kim olursa olsun bizi ilgilendirmiyor. Bu davaya, bu gönüllü kişilere sahip çıkan herkesten destek istiyorum. Oy verenden de vermeyenden de Allah razı olsun diyorum. Bizim tek düşüncemiz tek sevdamız bu bölge insanına hizmet etmek.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑