Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Röportaj

Kandıralı minik satranççı Elif’in hedefi; dünya şampiyonası

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un 7 yaşındaki Türkiye şampiyonu ve Avrupa dördüncüsü satranççısı Elif Sarıca, şimdiki hedefini Dünya şampiyonasına katılmak olarak belirledi.

21 Temmuz 2014 Saat: 12:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.213 kez okunmuştur

Kandıralı minik satranççı Elif’in hedefi; dünya şampiyonası
Kandıralı minik satranççı Elif’in hedefi; dünya şampiyonası
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü, satranç branşında kazandığı derecelerle, Türkiye’nin örnek kulübü olmaya devam ediyor. Bünyesinde bir çok başarılı satranççıyı bulunduran Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü, yeni minik şampiyonlar çıkarmaya da devam ediyor. Can Baylav’ın ardından Avrupa’da yeni bir derece de 7 yaşında ki minik Elif Sarıca’dan geldi. Bir tesadüf sonucu Can Baylav’ın gazetelerde çıkan röportajını okuyarak, satranç sporuna başlayan minik Elif, Can’ın yolunda ise hızla ilerliyor. Elif biraz kendinden bahseder misin bize? 2 Mart 2007 yılında Kandıra’da doğdum. Aslen Kandıralıyız. Babam Faruk Sarıca benimde okuduğum, Yarbay Refik Cesur İlkokulunda Müdür yardımcısı, annem Saadet Sarıca ise Doktor Ferdi Koçal ilkokulunda Matematik öğretmeni olarak görev yapıyor. Dört kardeşiz. Ailemi çok seviyorum. İzmit’te oturuyoruz. Ağabeyim Sait’de kulübümüzün satranç takımında yer alıyor. Birlikte kulübe gelip gidiyoruz.
Satranç’a nasıl başladın Elif? Sait ağabeyim zaten Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübünde satranç sporuna gidiyordu. Babamla da evde sık sık satranç oynarlardı. Bende her ikisini izlemekten keyif alırdım. Sait ağabeyim iki yıl üst üste il birincisi oldu. Ağabeyim madalyaları eve getirmeye başlayınca bende eve kupa getireceğim diye kendi kendime söz verdim. Bir gün kulübümüzün başarılı sporcularından Can Baylav’ın gazetede çıkan röportajını babamla birlikte gazete de okuduk. Şampiyonluğun öyküsünü anlatıyordu. Çok etkilendim ve ilgimi çekti. Babama, bende satranç oynamak istiyorum dedim. Beni de Büyükşehir kulübüne yazdırır mısın dedim. Babamda bu kararıma sıcak bakarak, beni kulübümüze getirip kaydettirdi. Kağıtspor’a kulübüne geldikten sonra neler yaşadın? Annem ve babamın desteğiyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübüne gelmeye başladı. 6 yaşında olduğum için benimle yaşıt başka bir sporcu yoktu. Ana sınıfında kategorimde tektim. Yaşıtım olmadığım için kendimden büyük arkadaşlarla oynuyordum. İlk olarak kulübümüzde Fahrettin Özten hocamız benimle çok ilgilendi. Ona büyük teşekkür ediyorum. Daha sonra özel turnuvalara katılmaya başladım. Çeşitli illerde yapılan turnuvalar benim için çok faydalı geçti. Özellikle İstanbul’da katıldığım, İş Bankasının turnuvasında beşte beş yaparak derece elde ettim. Daha sonra Kocaeli’deki şampiyonaya katıldım. Burada da altı maçtan, altısını da kazarak Kocaeli şampiyonu oldum. Kocaeli şampiyonluğunun ardından Türkiye Şampiyonasında neler yaşadın? Kocaeli Şampiyonu olduktan sonra, Antalya’da yapılan Türkiye şampiyonasına katıldım. Şampiyona öncesi kulübümüzün antrenörlerinden Tarkan Küçümenler ve Hakan Erdoğana’la sıkı bir hazırlık dönemi geçirdik. Antrenörlerimizle ikili çalışmalarımız benim gelişmemde büyük rol oynadı. İlk kez Türkiye şampiyonasına katılmamdan dolayı burada çok heyecanlıydım. İlk maçtan sonra antrenörlerimin de desteğiyle bu heyecanımı da yendim. Türkiye şampiyonasında dokuz maç oynadık. Yedi maçta galip geldim. İki maçta ise berabere kaldım. Hiç yenilmeyerek 7 yaş grubunda Türkiye şampiyonu oldum. Bir zamanlar gazetelerden okuduğum ve örnek aldığım Can Baylav’ın ardından kulübümüze Türkiye şampiyonluğu kazandıran ikinci sporcu oldum. Çok mutlu oldum.
Türkiye Şampiyonu olduktan sonra Milli Takım sürecine girdin ve Avrupa Şampiyonasına katıldın. Bizimle bu süreci paylaşır mısın? Türkiye Şampiyonu olduktan sonra milli takım havuzuna seçildim. Ve Milli takım kampına davet edildim. Burada hazırlık çalışmalarımız oldu. Türkiye’nin en iyi satranççıları ile bir araya geldik. Yunanistan’da yapılan Avrupa Okullar arası şampiyonasına katıldık. İlk kez yabancı sporcularla bir araya geldim. Yine çok heyecanlıydım. Şampiyonaya yine gitmeden önce hocalarım tarafından özel bana özel dersler verildi. Şampiyonada İsrailli, Yunanlı ve Rus rakiplerimi yendim. Ancak Azeri ve Türk rakiplerime yenilmemden dolayı Avrupa dördüncüsü olabildim. Bundan sonraki hedeflerin neler Elif? İçime kapanık bir çocuktum. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor ailesine katıldıktan sonra, daha sosyal bir çocuk oldum. Arkadaş ilişkilerim gelişti. Bundan sonra ise kulübümün başarısı için daha çok çalışacağım ve dünya şampiyonasına katılmak için mücadele edeceğim. Son olarak neler söylemek istersin Elif? Son olarak, başta satranç sporuna büyük önem veren ve bize hep destek olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere,kulüp başkanımız Fahrettin Kandemir’e,sorumlu yöneticimiz ve bizimle hep ilgilenen İslam Yücel’e, kulübümüzdeki Sevcan Kutlu Aydemir ablamıza, hocalarımıza ve aileme bana verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑