Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıralı Hüsnü Morgül’e cübbesi, Vali Yavuz’dan

Her yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle Kocaeli Valisi Seddar Yavuz yılın ahisi Kandıralı Hüsnü Morgül’e cübbesini giydirdi.

16 Eylül 2021 Saat: 13:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.556 kez okunmuştur

Kandıralı Hüsnü Morgül’e cübbesi, Vali Yavuz’dan
Kandıralı Hüsnü Morgül’e cübbesi, Vali Yavuz’dan

13-19 Eylül Ahilik Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda yılın ahisi, kalfası ve çırağına plaket verildi. Programa Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, Kandıra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Gödek ve Kandıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Şenol'da katıldı. Programda yılın Ahisi seçilen 58 yıldır berberlik yapan 1953 Kandıra doğumlu Hüsnü Morgül, yılın kalfası seçilen Muhammet Hanifi Yorulmaz ve yılın Çırağı seçilen Hamza Köse’ye plaket takdim edilerek cübbeleri giydirildi.

“ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”
Törende konuşan Vali Seddar Yavuz “Ahi Evran’ın ve İslam ahlakı ile bezenmiş ticaretin meslek kurallarının belirlenmesinde bize ufuk açan bizi dünyada bir adım öne çıkaran tüm ecdadımızı saygı ve hürmet ile anmak istiyorum. Bugün itibariyle bu değerleri yaşatan gelecek nesillere aktaran bütün esnaf ve sanatkar minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum” ifadelerinde bulundu.

“GÖZDEN GEÇİRMİZ GEREKİR”
Yavuz, “Ekonomik sistemlerin dayandığı mutlaka ahlaki bir temel vardır. Birlikte çok güzel işler yaptığımız çok kıymetli başkanımıza sizler huzurunda teşekkür ediyorum. Ahilik haftasını kutluyorum ahi kalfa ve çırak seçilen kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum. Buna esasında paradigma diyoruz yani eğer insan davranışları ile kabuller arasında çatışma varsa tutarsızlık da vardır. O yüzden kabullerimizi de gözden geçirmemiz gerekir” diye konuştu.

“AŞI KİŞİSEL BİR TERCİH DEĞİL”
Konuşmasında aşı karşıtlığının devam ettiğini de belirten Vali Yavuz, “Hatırı sayılır bir eğitimli kitlenin direnç gösterdiğini belirtmek istiyorum. Söz konusun bilimi ilgilendiriyorsa bilim insanlarının ne dediğine kulak verelim. Bilim insanları bir konuda ittifak etmişse ona uymamamız aynı zamanda bir vebal içerir. Aşı yaptırmamanız bir başkasının hasta olmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla bu kişisel bir tercih değildir” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑