Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıralı balıkçıları mağdur eden Yasak!

Türkiye’de balıkları ile meşhur olan Kandıra’nın Kefken Limanı’nda vatandaşa doğrudan balık satışı yasaklandı hem balıkçılar hem de vatandaşlar isyan etti

9 Eylül 2020 Saat: 12:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.712 kez okunmuştur

Kandıralı balıkçıları mağdur eden Yasak!
Kandıralı balıkçıları mağdur eden Yasak!

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde teknelerle Karadeniz’den tutulan balıklar, Kefken Limanı’na getirilir ve vatandaşlar, bu limana gelerek her türlü balığı taze bir şekilde satın alırdı. 1 Eylül’de kalkan avlanma yasağı sonrası balıkçılar, güzel bir sezon geçirmeyi umarken konulan yasakla büyük mağduriyet yaşadı. Limana özel araçların girişi yasaklandı. Koronavirüs salgını nedeniyle mi, başka bir sebeple mi, neden olduğu bilinmeyen bu karar sonrası balıkçılar, duruma isyan etti. Balıkçılar, Türkiye’nin hiçbir limanında böyle bir uygulamanın olmadığını belirtti. Demir bariyerler konularak araçların girişinin önüne geçilen limandaki balıkların kamyonlara yüklenerek başka mezat yerlerine götürülmesi istenen limanla ilgili konuşan bir balıkçı, şunları kaydetti: 

“BURAYA HAL YAPILSIN”

“25 senedir, vatandaşlar gelir buradan balık alır. Cumartesi ve pazar günleri ana baba günü gibidir buralar. Buradan taze balığını alan vatandaş, gider marketinden yağ, domates, salatalık ve benzeri alır, mangalını yakar, şenlik havasında bir hafta sonu geçirirdi. Her daim burası böyleydi. Ama bu sene kapılar kapandı. Ne araç girişi var ne insan girişi var içeriye. Bu yıla kadar hiç kapanmamıştı. 1 ay önce kapattılar. Hem balıkçının hem esnafın ekmeğine taş koydular. Yetkililere daha önce de defalarca başvurduk, bizim limanımıza adam gibi balık hali yapılsın diye. Balık satışı yapan arkadaşlara birer dükkan açsınlar burada. Millet gelsin, güzel, derli toplu, hijyenik tezgahlardan taze balıklarını satın alsın.”

“TÜM LİMANLARDA SATILIYOR”

Bir başka balıkçı ise burada koronavirüs salgını tedbirlerine dikkat ederek satış yapabileceklerini belirterek, “İzmir’de, pek çok kentte, tezgahlarda ‘Balıklar Kefken’den’ diye satış yapılıyor. Ama böylesi meşhur bir yerde böyle bir karar alınıyor. Türkiye’nin tüm limanlarında balık satışı var, sadece burada yasak. Buna bir anlam veremiyoruz. Bir an önce çözüm bekliyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑