Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Kandıra Zafer İlkokulu'nda yerli malı etkinliği

Zafer İlkokulu'nda, yerli malı kullanımının teşvik edilmesi ve Türkçemize verilen önemin vurgulanması amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

18 Aralık 2023 Saat: 20:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.416 kez okunmuştur

Kandıra Zafer İlkokulunda yerli malı etkinliği
Kandıra Zafer İlkokulu'nda yerli malı etkinliği

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye genelinde kutlanan "Yerli Malı Haftası" kapsamında sınıflarda renkli etkinlikler gerçekleşti ve öğrenciler unutulmaz bir deneyim yaşadı.


Okullarda yerli malı ve yerli üretim konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliklerden biri de Kandıra Zafer İlkokulu'nda gerçekleşti. 2/C Sınıfı Öğretmeni H. Alper TÜZ ve öğrencileri, yerli üretimi teşvik etmek ve Türk malı kullanmanın önemine dikkat çekmek amacıyla ata tohumundan yetiştirdikleri kabakları okullarında sergilediler.

Ayrıca 2/C sınıfı, yerli yumurtalardan sınıfta kuluçka makinesi ile ürettikleri tavukları beslemeye devam ediyor. Velilerin yapmış olduğu yerli ürünlerle gerçekleştirilen "Okulda Beslenme" etkinliği sayesinde, Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftasının önemi gelecek nesillere verimli bir şekilde aktarılmış oldu.

Öğrencilerin evlerden getirdiği kek, kurabiye ve yöreye özgü meyvelerin yenildiği bu haftada, sınıflarda renkli görüntüler oluştu. Bu etkinliklerle öğrencilere yerli malı ve yerli üretim konularında farkındalık kazandırılarak milli değerlere sahip çıkma bilinci oluşturulmuş oldu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑