Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra Yolu'nda hummalı çalışma

Karayolları İstanbul 1. Şube Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan İzmit-Kandıra arasında yapılacak 40 kilometrelik duble yolu çalışması tüm hızıyla sürüyor.

14 Aralık 2020 Saat: 23:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.499 kez okunmuştur

Kandıra Yolu'nda hummalı çalışma
Kandıra Yolu'nda hummalı çalışma

İzmit- Kandıra arasında yapılacak duble yol yapım çalışması için ilk adım 2015 yılında atılmıştı. İhale yapıldı, yol yapımını üstlenen firma belirlendi. 2016 yılında İzmit Otogar mevkiinde görkemli bir temel atma töreni gerçekleştirildi. Ancak yolun yapımına bir türlü başlanamadı. İhale edilen yolun yapımını üstlenen firma çalışmalara başlamadı. Neden başlamadığı yönünde bilgilendirilme yapılmadı.

KAZALAR ARTTI
İzmit- Kandıra arasındaki mevcut yolda trafik kazaları arttı, birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan kazaların ardından kamuoyunda tepkiler oluştu. İktidar partisinin ilimizdeki milletvekilleri, yol yapımının başlaması için baskı ilgili bakanlıkla diyaloğa geçti. Beklenen gelişme yaşandı. İzmit-Kandıra arasındaki 40 kilometrelik duble yolun yapımı için ikinci kez ihale yapıldı. İhaleyi, ilimizde de birçok projeyi tamamlayan Kalyon firması kazandı. Yol yapım çalışması geçtiğimiz mayıs ayında başladı.

KAMULAŞTIRMA SORUNU
Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, projesi çizilen, güzergâhı belirlenen yolun yapımına geçtiğimiz mayıs alında kazmayı vurdu. Ancak bu kez de yolun yapımını yavaşlatan kamulaştırma çalışmaları engel olmaya başladı. Yolun geçeceği arazi sahipleri ile Karayolları arasında bedel üzerinde uzlaşma sorunu yaşanmaya başlandı.

19 KİLOMETRE KAMULAŞTIRILDI
Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, yol yapımının aksamaması için yolun geçeceği arazi sahipleriyle birebir görüşmeler başlattı. Çok sayıda arazi sahibi ikna edildi ve kamulaştırma paraları peşin olarak yatırıldı. Firma, kamulaştırması tamamlanan alanlarda yol yapım çalışmasını hızlandırdı. Şimdiye kadar 40 kilometrelik yolun 19 kilometresinde kamulaştırma tamamlandı ve bu alanlarda yol yapım çalışması hızlı bir şekilde sürüyor.

30 MİLYON TL ÖDEME
Gazetemize konuşan Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, “Şu ana kadar birebir görüşmelerimizle, konu mahkemelere taşınmadan 19 kilometrelik alanda kamulaştırma yaptık. 30 milyon TL para ödemesi yaptık. Kamulaştırma çalışmaları süren alanlar için de 30 milyon TL daha ödeme yapılacağını düşünüyoruz. Kamulaştırma bedelleri çok yüksek. Çoğu zaman kamulaştırma bedelleri, yol yapım bedelinin üzerine çıkıyor” dedi.

İKİNCİ BİR YOL OLACAK
İzmit-Kandıra arasında yapılacak duble yolun mevcut yol güzergahında veya mevcut yolun genişletilerek yapıldığı biliniyor kamuoyunda. Ancak, öyle değil. İkinci bir yol yapılıyor. Yapımı süren duble yolun güzergahı, mevcut yolun bazı bölgelerde kuzey bazı bölgelerde ise güney kısmından geçiyor. Yol güzergâhı boyunca birçok köprü, menfez ve kavşak yapılıyor.

25 KAVŞAK, 18 KÖPRÜ
İzmit- Kandıra arasında yapılacak 40 kilometrelik duble yol güzergahında kamulaştırılan ve yol yapım çalışmalarının devam ettiği alanda 25 kavşak, 18 köprü, 13 menfez bulunuyor. Halen on adet menfez betonarme imalatı devam ediyor. Çalışmalar yoğun olarak Çubuklubala mevkii ve F Tipi Cezaevi’nin alt kısmında geçen bölgelerde devam ediyor. Bu bölgelerde köprü, kavşak, menfez ve alt geçit çalışmalarının yanı sıra kazı, toprak sıyırma çalışması sürüyor. Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, süren çalışmaların aksamaması ve yolun zamanında bitirilmesi için olağanüstü bir çaba içerisinde olduklarını belirtti ve yolun yapım süresinde tamamlayacakları müjdesini verdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑