Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra yolunda hedef 8 kilometre

Kandıra yolunda çalışmalar yaz aylarının başlaması ile birlikte hızlandı. 10 gün içinde yeni varyantların asfalt çalışması başlayacak. Karayolları yılsonuna kadar Çubukluosmaniye ile Cezaevi, Çubuklubala ile Gölyaka arasını tamamlamayı hedefliyor.

27 Temmuz 2022 Saat: 12:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.723 kez okunmuştur

Kandıra yolunda hedef 8 kilometre
Kandıra yolunda hedef 8 kilometre

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2015 yılında planlanan ve aynı yıl temelleri atılan Kandıra yolunda firmanın işi bırakması üzerine yeniden ihale yapıldı ve yüklenici firma 2021 yılının başında çalışmalara başladı. Geçtiğimiz yıl 40 kilometrelik yolun 19 kilometresi tamamlanması beklenirken 2022 yılının başında ilk 7 kilometresi ulaşıma açıldı. 4 kilometrelik Cezaevi Varyantı, 3 kilometrelik Çubuklubala ve Çubukluosmaniye varyantının ardından 2022 yılının sonuna kadar ise Çubukluosmaniye F Tipi Cezaevi arası ve Çubuklubala Gölyaka arasındaki yaklaşık 8 kilometrelik bölümün tamamlanması bekleniyor.

10 GÜN İÇİNDE ASFALT
Toplamda 40 kilometre uzunluğunda, 25 kavşak, 18 köprü ve 13 menfezden oluşan projenin yapılan köprü ve sanat yapıları ile birlikte ihale edilen Kandıra yolunda yaz aylarının başlaması ile birlikte çalışmalar hızlandı. Cezaevi ile İzmit arasında yer alan 19 kilometrelik bölümün ilk iki varyantının açılışının ardından yeni varyantlarda 10 gün içinde asfalt çalışması başlayacak. Servis yollarının yapıldığı ve asfaltlandığı çalışmada kavşak, köprü ve istinat duvarlarının yapımı hızla devam ediyor.

HAVA MUHALEFETİ ÖNEMLİ
Çubukluosmaniye ve Cezaevi arasında bulunan alanda toprak atılan bölgelerde, Çubuklubala Gölyaka arasında bulunan alanda topraklanan yolun asfalt çalışması 10 gün içinde başlayacak. Asfalt çalışmasının yanı sıra bölgeden geçen derelerin yoldan geçen kısımlarının ıslahı, çalışmanın devam ettiği bölgelerdeki menfez, köprü, alt geçit, istinat duvarları da inşa ediliyor. Karayolları hava muhalefetini göz önünde bulundurarak 2022 yılının sonuna kadar Kandıra Cezaevi ve Gölyaka arasında kalan 8 kilometrelik alanı tamamlamayı hedefliyor. Ancak hava muhalefetinin olması halinde tamamlanacak alanın 4 kilometreye kadar düşebileceği de göz önünde bulunduruluyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑