Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Kandıra yolu artık havadan da kontrol edilecek

İl Jandarma ekipleri, İzmit Kandıra yolunda havadan ve karadan trafik denetimi yaptı. Yaz sezonunun yaklaşması ile birlikte trafik yoğunluğunun artacağı yolda kazaları en aza indirmek için yolda denetimlerini sıklaştırdı.

7 Mayıs 2019 Saat: 15:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.303 kez okunmuştur

Kandıra yolu artık havadan da kontrol edilecek
Kandıra yolu artık havadan da kontrol edilecek

Kocaeli’nin yaz turizm merkezi olarak bilinen Kandıra’ya ulaşımın daha güvenli olması için çalışan Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, aşırı hız, hatalı sollamalar ve sürücü hataları nedeniyle sürekli kazaların meydana geldiği İzmit Kandıra yolunda denetimlerini sıklaştırdı. Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte özellikle hafta sonları yoğunluk yaşanması beklenen D-605 karayolunda ekipler kazaları en aza indirebilmek için yeni tedbirler aldı. Kandıra sahillerine giden yollarda yaz ayları boyunca jandarma ekipleri tarafından havadan ve karadan denetim yapılacak.

Helikopterle havadan denetim
Hız limitinin 90 km, yerleşim yerlerinde ise hız limitinin 50 km olarak belirlendiği İzmit Kandıra yolunun jandarma sorumluluk alanında bulunan bölgelerinde jandarma ekiplerince havadan ve karadan denetim yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığı envanterine yeni eklenen Skosty s70i tipi helikopterle havalanan jandarma trafik ekipleri 40 km yol üzerinde kural ihlali yaptığı tespit edilen araçları havadan belirledi. Yol kenarlarında kurulan denetim noktalarındaki jandarma ekiplerine telsiz ile bildirilen araçlara ilgili maddelere göre cezaları yazıldı.

Kural ihlali yapan sürücülere ceza kesildi
Helikopterdeki ekiplerce, kural ihlali yaptığı belirlenen sürücüler, 4 ayrı denetim noktasında bulunan jandarma ekipleri tarafından durdurdu. Durdurulan 9 araca otoyol ve şehirlerarası karayollarında gözlenen sağ şerit veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme, hatalı sollama, hız sınırını aşma, yakın takip ve karayolunda zorunlu haller dışında duraklama gibi ihlallerden ceza kesildi. Denetim kapsamında 254 araç denetlenirken sürücülere trafik haftası konulu el broşürleri dağıtıldı.

Kazaların en aza indirilmesi hedefleniyor
Yaz mevsimi boyunca jandarma ekipleri D-605 karayolunda, havadan helikopter ve dron ile karadan ise Trafik timleri ile denetim yapacak. Motorize trafik timlerinin de görev alacağı D-650 karayolunda Mobil Plaka Tanıma Sistemleri, Elektronik Denetleme Sistemleri ile D-605 karayolu 24 saat kontrol edilecek. Denetimler özellikle yoğunluğun yaşandığı hafta sonları ise arttırılacak. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekiplerince geçtiğimiz yıl alınan tedbirlerle kaza oranlarında gözle görülür orada düşüş yaşanmıştı. Bu yıl arttırılan aratılan tedbirlerle yolda kazaların en aza indirilmesi bekleniyor.

İzmit Kandıra yolunda havadan ve karadan trafik denetimi yaptı. ile ilgili görsel sonucu

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑