Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Kandıra yoğurdunun Kandıra’da tadı kaçtı

Köylü üreticinin yoğurdu pazara indi.Üretici firmaların yoğurdu market ve bakkallara girdi.Tüketici doğal Kandıra yoğurdu almak için yine köylüleri tercih etti.

26 Ağustos 2012 Saat: 22:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.819 kez okunmuştur

Kandıra yoğurdunun Kandıra’da tadı kaçtı
Kandıra yoğurdunun Kandıra’da tadı kaçtı
Kandıra yoğurdu bilindiği gibi en lezzetli yoğurt unvanıyla Türkiye’de adını duyurmuş.Kandıranın her köşesinde Kandıra yoğurdu adı altında yoğurt satılmaya başlandı. Şikayetlerin her geçen gün çoğalması sonrasında İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü devreye girdi.Kandıra da tüm market ve bakkallar denetlenerek etiketsiz ve üretim bilgisi olmayan yoğurtların satışı yasaklandı. Üretici etiketsiz ve üretim bilgisi olmadan yoğurdunu kendisi pazarda satabilecek.Market ve bakkallar Kandıra yoğurdunu etiketsiz bundan sonra satamayacak.İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü bundan böyle denetimleri daha çok sıklaştıracak.Uzun yıllardan beri Kandıra yoğurdu satan tüm market, bakkal ve büfeler şikayet ve denetimlerin ardından köylü üreticinin yoğurdunu satamaz oldu.Etiketsiz ve üretim bilgisi olmayan Kandıra yoğurdunun satışları Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü tarafından yasaklandı.Bugüne kadar Kandıra yoğurdu satan market,bakkal ve büfeler bu denetimin ardından kısa süreli Kandıra yoğurdu satamadı.
İlçemizde Kandıra yoğurdu üreten bazı firmalar patentini almış olduğu Kandıra yoğurdunu market, bakkal ve büfelerde İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü denetlemelerinden sonra satmaya başladı.Köylünün ürünleri pazarda alıcı bulurken üretici firmaların yoğurdu market, bakkal ve büfelerde satışa sunuldu.Bu uygulama Kandıra’da köylü üreticiler tarafından büyük tepkiye neden oldu. Tüketici doğal Kandıra yoğurdu arıyor.Bunları market ve bakkallarda bulamayınca ya Kandıra köylerine yoğurt üreticilerine gidiyor ya da cumartesi ve çarşamba pazarlarında köylünün kendi üretmiş olduğu Kandıra yoğurdunu almak için günlerce bekliyor. Kandıra yoğurdunun bilmecesi bu şekilde ilçemizde sürüp gidiyor. Üretici firmalar bu durumdan çok memnun olsa da köylü üretici ve tüketici bu durumdan oldukça şikayetçi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑