Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

“Kandıra’yı kimsenin yok saymasına izin vermeyeceğiz”

CHP Doğa Hakları İzleme Kurulu depolama tesisi hakkında açıklamalarda bulundu. Sağlık İl Komisyon Başkanı Müzeyyen Topçu Tan, “Kandıra’yı kimsenin yok saymasına izin vermeyeceğiz. Sürecin devamlı takipçisi olacağız” dedi.

21 Şubat 2020 Saat: 08:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.330 kez okunmuştur

“Kandıra’yı kimsenin yok saymasına izin vermeyeceğiz”
“Kandıra’yı kimsenin yok saymasına izin vermeyeceğiz”

CHP Kocaeli Doğa Hakları İzleme Kurulu bugün il binasında çöp tesisi düzenli depolama alanı ve Kortaş tarafından İzmit’e yaptırılması planlanan liman ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Kocaeli Doğa Hakları İl İzleme Kurulu Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Demet Özgün Karaman, Çevre Mühendisi Sait Ağdacı, Ziraat Yüksek Mühendisi Hüseyin Yüce ve Sağlık İl Komisyon Başkanı Müzeyyen Topçu Tan katılım sağladı.

Kocaeli’de günlük atık miktarının 2 bin ton olduğunu hatırlatan, bunların bertarafı için çeşitli yöntemler olduğunu vurgulayan Tan, “Düzenli depolama, yüzölçümü geniş kentlerde uygulanan, uygulanması kolay, geniş alan gerektiren en az 20/25 yıllık gereksinime cevap vermek üzere kullanılan bir yöntemdir.Alan depolamaya kapatıldıktan sonra en az 40 yok süre ile burada yapılaşma ve imara izin verilmez.” dedi.

Kocaeli’nin bir atık sorunu olduğunun yıllardır konuşulduğunu hatırlatan Müzeyyen Topçu Tan, “Bunun çözümü için defalarca önerilerde bulunduk. Bunların başında da atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm geliyor ne hikmetse bunlar hep göz ardı edilip aspirin tedavisiyle günü geçirmeye çalışıyoruz. Günde 300 ton atık bertaraf etmek varken 2 bin tonu bertaraf etmek zorunda kalıyoruz.” diye konuştu. Kocaeli’de farklı yerler varken yeni çöp tesisi yeri için Kandıra’nın bulunduğunu aktaran Tan, “Kocaeli’nin ve Marmara Bölgesi’nin tarım merkezi, süt ve süt ürünleri ile meşhur Kandıra’yı kimsenin yok saymasına izin vermeyeceğiz. Sürecin devamlı takipçisi olacağız.” dedi.

Sait Ağdacı da çöp tesisi için en son seçilecek yerin Kandıra olduğunu anlattı, Kortaş’ın yeni limanıyla ilgili de, “Tank yapılmayacak diyorlar raporda 6 adet tank görünüyor. Gelecek-gidecek kimyasal olarak çeşitli kimyasal maddeler var. Zehirleyici maddeler mi gelecek yoksa yanıcı, parlayıcı dediğimiz petrokimya maddeleri mi gelecek. Bunların hepsinin saklanması, depolanması, taşınması ayrı ayrı yöntemlerle oluyor. Bunlar depolandıktan sonra nakledilirken nereden gidecek?” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑