Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’yı kalkındıracak projenin fideleri toprakla buluştu

Büyükşehir Kandıra'nın köylerini kalkındıracak proje olan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesinin 1100 hektarda yapılacak biberiye, tıbbi nane ve melisa ekimi yapıldı. ilk fideler çiftçilerin ve protokol üyelerinin elleri ile toprakla b

3 Ekim 2020 Saat: 02:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.723 kez okunmuştur

Kandıra’yı kalkındıracak projenin fideleri toprakla buluştu
Kandıra’yı kalkındıracak projenin fideleri toprakla buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından köylerin kalkınması amacı ile yapılan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler projesi kapsamında bitki dikim şöleni yapıldı. Kandıra Duracalı köyünde yapılan tören ile ilk gün 17 bin 280 fidenin dikimi yapıldı. 2 ayda 1000 dönüm alana 2 milyon biberiye, 100 dönüm alana ise melisa ve tıbbi nane dikilecek. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve çok sayıda çiftçi katıldı.

HAYAL TÜCCARI BUNLAR
Bitki Dikim Şenliğinin açılış konuşmasını yapan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Turizm şehri olduğunu ve bu proje ile tarım kenti de olacağını belirtti. üzerinde uzun süredir çalıştıkları bir projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Tarım ve kırsal kesimlerde yapılan projeler ve vaatler sadece nostaljiden ibaret olmamalı. Ben inek vereceğim, şu kadar süt toplayacağım deyip, insanların umutları ile oynamamak lazım. Bunların hepsi hayal tüccarı olmuş. Vaatler var ama ortada somut adım yok.

BU İŞİN ARKASINDA EMEK VAR
Burada emek var. Tohumları toprağa ekeceğiz. Adım adım, safha safha gidiyoruz. Sonunda ne yapılacağını biliyoruz. Hayal satmıyoruz, boş konuşmuyoruz. Sadece iş yapıyoruz. Bundan sonar da iş yapmaya devam edeceğiz. Kim hayal satarsa satsın biz hizmet üreteceğiz. Bu projede yapılan şeyin başı ve sonu belli. Burada üretilen ürünlerin yağı çıkartılacak ve Ticaret Odası ile konuşup Kocaeli’de bunun borsasının kurulmasını istedik. Ardından TÜBİTAK MAM ile bu ürünlerin ilaç sektöründe kullanılması için bilimsel çalışmalar yapılacak. Bu işin arkasında büyük bir bilimsel çalışma var.

88 ÇİFTÇİ DAHİL OLDU
2 milyon 400 bin adet biberiyenin dikim süreci başlıyor. 1000 dönümün üzerinde dikim yapılacak. İki SEKA Park kadar bir alanda dikim yapılacak. Bunun tüm desteğini Büyükşehir olarak yapıyoruz. Hasadına kadar tüm süreç teknik arkadaşlar tarafından izlenecek. Kadın emeğine önem verelim dedik ve kadın çiftçilerimize öncelik verdi. Şu anda 7 kadın çiftçimiz var. Onları özellikle tebrik ediyorum. 88 çiftçimiz projeye dahil oldu.

EKO TURİZM OLACAK
Kırsal kesime geriye dönüşün yeni modellerinden biri de tarım ve turizmin birleşmesinden geçiyor. Bunun için de bir çalışma yapıyoruz. Eko turizm kültürü bu dediğimiz. Örnek bir çiftliğin kurulması için bir çalışma yapılıyor. Belediyenin bir şirketini sadece bu işlerin yapılması için dizayn ettik. Arkasında da profesyonel bir ekip oluşturduk. Türkiye’ne örnek olacak çalışmalara imza atacağız” dedi.

YAKINDA MÜJDE BEKLİYORUZ
Ata tohumları ile ilgili çalışmalarda yer alan AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, “Kocaeli sanayi ve ticarette önde bir şehir. Ama ne yazık ki turizm ve tarımda henüz hak ettiği yere ulaşamadı. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımın öncülüğünde yapılan ata tohumu konusunda çalışmalarda emeğim oldu. Şu anda ata tohumu üretimi başladı ve milletimizle buluşturmaya başladık. 56 kilo topladığımız ata tohumu TAGEM ve TİGEM’e gönderdik. İnşallah yakında coğrafi işaretini alırız. Bu konuda yakında müjde bekliyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑